ISU Timiș se înnoiește cu 16 autospeciale de stingere a incendiilor

Printr-o achiziție ce se va derula în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș va fi dotat cu 16 autospeciale noi de stingere a incendiilor. 

Marți au fost semnate acordurile cadru la nivel național, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul este finanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș va fi dotat, în perioada următoare, cu 9 autospeciale noi de stingere a incendiilor cu o capacitate de 4.000 de litri și cu 7 autospeciale noi de stingere a incendiilor cu o capacitate de 10.000 de litri.

„Înnoirea parcului de autospeciale al ISU Banat Timiș este o necesitate urmare a faptului că o parte din autospecialele de stingere sunt cu durata normală de utilizare depășită.”, a spus prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, prezent la momentul semnării acestui acord cadru, în sistem de videoconferință.

La rândul său, inspectorul șef al ISU Timiș spune că noile autospeciale sunt ca o gură de oxigen pentru salvatori. Vor fi folosite în Timișoara, Lugoj, Deta, Sânnicolau Mare și Făget.

„Eforturile salvatorilor depind foarte mult de tehnica de intervenție. Înseamnă efectiv o gură de oxigen, cu aceste autospeciale am înlocui întreg parcul auto, care are durata de exploatare îndeplinită și depășită și, în plus, putem pregăti cele patru noi puncte de lucru care vor fi implementate prin PNRR. Noi avem și strategia de dezvoltare a inspectoratului, astfel ca timpul de răspuns să nu depășească 20 de minute din momentul apelului în orice localitate a judetului Timiș.”, a declarat Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Timiș.

Cele patru noi puncte de lucru vor fi realizate la Biled, Pișchia, Topolovățu Mare și Giulvăz.

„Aceste localități le-am catalogat noi ca fiind puncte roșii în care depășim acest maxim de 20 de minute. Am identificat terenurile aferente pentru construcție. Investiția se va face exclusiv prin acest PNRR. La nivelul țării, în total sunt propuse pentru realizare 100 de astfel de subunități.”, a mai spus Mihoc.

La nivelul Timișului, în fiecare localitate există câte un serviciu voluntar pentru situații de urgență. Parte din tehnica de intervenție pe care ISU Timiș o scoate din funcțiune e destinată acestor servicii voluntare. Astfel, curând, la Fibiș va ajunge o astfel de autospecială care a fost reparată de ISU Timiș și care va fi pusă în funcțiune imediat ce vor fi întocmite toate documentele.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/