ISU „Semenic”: Dotări noi pentru intervențiile în caz de inundații!

isu

Salvatorii cărășeni au primit un nou lot de echipamente care le va folosi în cazul situațiilor de urgență. Dotarea a fost posibilă grație unui proiect cu finanțare europeană, implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Câte cinci motopompe și electropompe pentru evacuare ape murdare, cinci generatoare electrice, cinci proiectoare cu rolele prelungitor aferente, precum și 200 de furtunuri de refulare a apei și zece canistre pentru carburant au intrat, de curând, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Echipamentele au fost achiziționate cu scopul îmbunătățirii capacității de reacție a personalului  în caz de inundații. De menționat că achiziția s-a realizat în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, proiect implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț – Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara. Proiectul este finanțat prin Programul Interreg IPA CBC România-Serbia – Apelul II, eMS nr. 283 Axa prioritară 2, Obiectivul 2-2.

leader board 728 x 90 px

echipamente 2

echipamente