ISU, obiectiv turistic de Ziua Protecției Civile!

Pentru a marca cei 86 de ani de la înființarea Protecției Civile, ISU Semenic a pregătit o serie de acțiuni pentru locuitorii județului.

Primul document de legiferare a protecţiei civile în România a fost Înaltul Decret Regal nr. 468 semnat de Regele Carol al II-lea la data de 28 februarie 1930. În anul 1933 decretul este publicat în Monitorul Oficial ca Regulament de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene. Apăreau astfel şi primele structuri organizatorice de sine stătătoare care funcţionau în cadrul Ministerului de Interne.

După ce de-a lungul timpului structurile de protecţie civilă au suferit o serie de modificări de natură organizatorică, începând cu data de 15 decembrie 2004 activitatea acestora se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivel judeţean, prin inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Pentru aniversarea a 86 de ani de protecţie civilă în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin va desfăşura o serie de activităţi. Joi, de la ora 11, în „Sala Lira” a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa, cadre ale inspectoratului vor ţine o lecţie deschisă cu elevii din ciclul primar şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ. De la ora 12.00, se vor organiza puncte mobile de informare preventivă în locuri cu aglomerări de persoane din Reşiţa şi li se vor distribui cetăţenilor materiale de informare şi educaţie preventive.

expresb 1000x100

Vineri, cadrele ISU vor organiza diverse simpozioane, iar cea mai așteptată acțiune este Ziua Porților Deschise. Între orele 09.00 şi 13.00, porţile vor fi deschise la toate sediile subunităţilor de intervenţie, vor avea loc exerciţii demonstrative şi va fi prezentată tehnica de intervenţie. La aceste activităţi, persoanele interesate pot participa atât individual, cât şi în grup organizat.

Cu prilejul aniversării protecţiei civile, a fost demarat, la nivel judeţean, şi concursul de pictură cu tematică de protecţie civilă „Învăţăm să ne salvăm” cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, dedicat elevilor din ciclul gimnazial, liceal şi celor din învăţământul special. Premierea câştigătorilor va avea loc în luna martie.

Pe plan internațional, Ziua Protecţiei Civile este aniversată la data de 1 martie.

1000 x 200 gif