ISU intervine cu utilaje comuniste

explo 1000x200

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin are mult peste jumătate din dotare învechită. Lipsesc câteva utilaje importante care ar putea salva vieți.

Deși la sfârșitul lui 2012 ISU Semenic a primit prin POR 10 utilaje de intervenție nou-nouțe, parcul auto al instituției este încă îmbătrânit în proporție de 78 la sută. Această problemă se răsfrânge asupra intervențiilor, mai ales cele ce necesită utilaje speciale pentru salvarea unor vieți.

Nevoia inspectoratului este în principal dotarea tehnică. Avem doar o autoscară mecanică în județ, nu avem utilaj pentru a opri căderile de maluri, cu greu reușim să intervenim în astfel de situații, iar pe descarcerare, doar un singur utilaj, la Caransebeș. De altfel, avem autospeciale vechi și cu greu găsim piese să le înlocuim atunci când se strică ceva și ne lipsește un utilaj pentru intervenții la prăbușire elemente din construcții”, a explicat Titus Susan, șeful ISU Semenic.

Autospecialele noi au o capacitate de 5.000, respectiv 2.500 litri de apă, un dezavantaj față de vechile mașinării din dotare care au până la 9.000 de litri. Din cauză că pe raza județului sunt puține localități cu sursă de alimentare la fața locului, capacitatea mică de apă ar putea fi o problemă, însă viteza de intervenție este mai mare.

banner 970 x 250