ISU Banat, noi dotări pentru intervenții rapide, în zone greu accesibile și în orașe

autospeciala

ISU Banat mai primește o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă. Utilajul le va permite pompierilor să intervină rapid, în locuri greu accesibile și nu vor depinde de alte surse de apă.

Consiliul Județean Timiș este cel care va cumpăra autospeciala. A fost lasată licitația, care pornește de la 395.000 de lei. „Autospeciala va deservi aproximativ 100.000 de locuitori și este extrem de utilă în cazul producerii unor situații de urgență.

„Autospeciala de Primă Intervenție și Comandă este destinată pentru stingerea incendiilor, căutare-salvare și intervenții în locuri greu accesibile. Aceasta este destinată intervenției la stingerea incendiilor în mediul urban, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spații închise și la misiuni de descarcerare ușoară”, aflăm din caietul de sarcini.

Autospeciala poate lucra cu apă independent din rezervorul propriu, astfel că acolo unde nu există hidranți sau mașinile de intervenție nu pot ajunge la unul, pompierii vor putea să stingă inendii. Apa poate de asemenea fi luată și din surse naturale sau alte utilaje.

Firmele care vor să livreze autospeciala se pot înscrie la licitație până în 11 octombrie.

În paralel, se mai desfășoară o licitație pentru achiziția unei autospeciale de transport persoane înalt contagioase şi victime multiple. Această costă aproape 744.000 de lei.