Istoria Caransebeșului, scoasă la lumină în Noaptea Muzeelor

Iubitorii de istorie și arte sunt așteptați la sfârșitul săptămânii la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, care găzduiește Noaptea Europeană a Muzeelor. Acțiunea a fost inițiată de către Ministerul Culturii din Franța, instituția din Caransebeș înscriindu-se din primul an la acest eveniment.

Doritorii vor putea asista la un circuit expozițional, care prezintă istoria Banatului Montan. „Acest eveniment atrage atenția asupra potențialului muzeelor, asupra patrimoniului nostru, a ceea ce deținem și asupra a ce găzduim în instituția noastră”, ne-a declarat directorul muzeului, dr. Adrian Ardeț.

Astfel, se vor putea urmări expoziții de pictură, de artă contemporană și ceramică. Vor putea fi observate noile descoperiri ale arheologilor muzeului de la Tibiscum, de la Balta Sărată, Zăvoi, Petroșnița și Băile Herculane, toate în sălile de la etajul I al muzeului. De asemenea, va fi prezentat un spectacol de muzică clasică al elevilor Școlii Populare de Artă Ion Românu din Reșița. În același timp, la rezervația arheologică Tibiscum din municipiul Caransebeș, se va putea realiza un circuit expoziţional a sitului arheologic, dar și o proiecție de film istoric. În paralel, la Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna cu același nume, cei care doresc să treacă pragul muzeului vor putea admira obiecte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte.

Manifestarea ajunsă la a XIV-a ediție se va desfășura sâmbătă, 19 mai, cu începere de la ora 18.00 și va fi organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, Școlii de Arte și Meserii Ion Românu din Reșița, Primăriei Constantin Daicoviciu și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Express de Banat este partener media al evenimentului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/