„Cerul şi-a plâns eroii“ la Caransebeș

promovare online Timisoara Casa Auto

Oficialitățile municipiului Caransebeș, oameni politici, șefii administrației publice locale, profesori și directori de instituții publice au luat parte astăzi la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor, când creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului.

Pe o ploaie torențială, în Parcul General Dragalina s-a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului, oficiată de secretarul eparhial Casian Rușeț, alături de un sobor de preoți. La finalul slujbei, părintele arhimandrit Casian Rușeț a menționat că tuturor eroilor trebuie să le păstrăm o recunoștință profundă pentru jertfa lor.

Comandantul Garnizoanei Militare Caransebeș, lt. col. Sorin Avram, a deschis manifestarea cu o cuvântare dedicată, în an centenar, eroilor căzuți pe câmpurile de luptă sau în prizonierat pentru întregirea patriei și pentru obținerea independenței de stat a României.

„Nu trebuie să fim triști că plouă, putem spune că cerul îşi plânge eroii în această măreață zi. La ceas de mare sărbătoare creștină și națională, omagiem pe cei care de-a lungul veacurilor, cu sacrificii umane și materiale, au creat o stare de spirit, un sentiment al eroismului, al patriei și al dăruirii de sine”, a menționat Cristian Dinulică, avansat recent la gradul de general de brigadă.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a ținut să amintească despre eroul de la Jiu, generalul Ioan Dragalina, care a murit eroic în luptele ce au avut loc pe Valea Jiului, în Primul Război Mondial.

promovare banner maxagro

Felix Borcean a dat exemplu de oameni care au apărat cu viața sfântul pământ al țării noastre, au apărat vatra strămoșească, ogorul și au făcut cinste numele de „român”.

La finalul cuvântărilor au fost depuse coroane de flori la monumentul generalului Ioan Dragalina de către reprezentanții celor mai importante instituții din municipiul Caransebeș. Astfel de coroane de flori au mai fost depuse la Monumentul Eroilor de lângă BCR și la Cimitirul Eroilor.

publicitate tmc 640