Ironie sau bătaie de joc? Lansare de candidatură pe Facebook pentru Primăria Oravița!

 

Absurd, dar se poate! Cei care visează să ocupe un loc la cârma primăriilor din localitățile județului Caraș-Severin găsesc soluții absurde de lansare a candidaturii. Asta, deși nimeni n-a auzit de ei!

Cum site-urile de socializare au prins puternic teren în fața lumii reale, unii dintre cărășeni se cred în stare să câștige o primărie, să conducă un oraș și să facă și performanță prin intermediul acestora. Cel mai elocvent caz este al unui candidat din Oravița. Omul nu doar că și-a lansat candidatura pe Facebook, dar deja are un consilier personal și atitudine … E drept, nu în fața cetățenilor, ci în fața calculatorului.

Pe lângă invitația de a semna listele de susținere, candidatul și-a postat și întreaga așa-zisă platformă electorală. În același timp, își lasă numărul de telefon pentru a putea fi contactat, însă cu precizarea „fără apel ascuns”. „M-am hotărât să candidez ca independent la funcția de autoritate publică pe care o îndeplinește primarul orașului Oravița la alegerile locale din acest an (…) Cei care doresc să îmi fie alături și îmi pot propune spre rezolvare probleme legate de viitorul mandat al primarului orașului Oravița și vor să semneze listele de susținere, vă rog să apelați cu încredere următoarele numere de telefon (v-aș ruga între orele 9.00-20.00 și fără apel ascuns)”, scrie Bogdan Daniel-Ionuț pe pagina sa personală de Facebook.

Acesta este profesor la Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, dar gurile rele spun despre el că până să afirme în mediul online că este scârbit de toate partidele politice, ar fi schimbat mai multe tabere pentru a putea să își păstreze postul de director.

Una peste alta, cert este că modul în care acesta și-a anunțat candidatura nu doar că este lipsă de respect la adresa locuitorilor din Oravița, dar sugerează și lipsa de curaj a candidatului, care în loc să își înfrunte electoratul a preferat să anunțe acest lucru din spatele calculatorului. În orice caz însă, dreptul la liberă exprimare nu poate fi îngrădit …