Columbeanu a pierdut procesul la Caransebeș

Omul de afaceri bucureştean a fost dat în judecată de o firmă din Caransebeş căreia i-a distrus o maşină în urma unui accident de circulaţie ce avut loc acum cinci ani. Iri a recunoscut că accidentul s-a produs din vina sa, dar a refuzat să plătească reparaţia maşinii pe care a avariat-o.

În după-amiaza zilei de 13 octombrie 2006, Irinel Columbeanu a tranzitat judeţul la volanul unui superb autoturism Bentley, pe care îl achiziţionase recent. O fracţiune de secundă de neatenţie l-a făcut să depăşească linia ce desparte cele două sensuri de mers şi să acroşeze o autoutilitară care circula regulamentar din direcţia opusă. Este vorba de o autoutilitară marca Mercedes, aparţinând SC Trio Albu SRL Caransebeş, care a suferit avarii destul de serioase. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Reparaţia autoutilitarei costă 24.158 de lei, bani pe care Irinel Columbeanu a refuzat să-i scoată din buzunar atâta vreme cât este asigurat. S-a ajuns în instanţă, iar SC Trio Albu a cerut despăgubiri în valoare de 2.000 de euro şi pentru perioada în care nu s-a putut folosi de maşina defectă.

După doi ani de la punerea pe rol a dosarului, Judecătoria Caransebeş a pronunţat sentinţa. Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de reclamanta SC Trio Albu SRL Caransebeş împotriva pârâtului Irinel Columbeanu, precum şi cererea de chemare în garanţie a societăţii de asigurări Helveţia Schweizerische Versicherungsgesellschaft Ag Direction Fur Detschland prin mandatar Uniqua Asigurări SA. “Instanţa obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 24.158 lei reprezentând contravaloare prejudiciu. Obligă chemata în garanţie prin mandatar să plătească pârâtului Columbeanu Irinel Adrian suma de 21.549 lei reprezentând indemnizaţia de asigurare. Respinge acţiunea în ce priveşte obligarea pârâtului la plata echivalentului în lei a sumei de 2.000 euro reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a bunului, precum şi cererea de chemare în garanţie pentru restul pretenţiilor”, se precizează în sentinţa Judecătoriei Caransebeş. Decizia magistraţilor caransebeşeni poate fi atacată cu recurs.

“Este o sentinţă executorie, temeinică şi legală. Era şi timpul ca după doi ani de procese şi cinci ani de la accident să se soluţioneze această cauză”, Cosmin Bolosin, avocatul SC Trio Albu SRL.