Irakieni trimiși în judecată pentru trafic de migranți

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a două călăuze irakiene, Mezri Sagvan, pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți în formă continuată, și Abdulrazaq Bahzad, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

Potrivit procurorilor, în data de 7 ianuarie, Mezri Sagvan a călăuzit un grup de 30 de persoane de cetăţenie irakiană şi iraniană, cu care a trecut fraudulos frontiera de stat din Serbia în România. Cele 30 de persoane au fost preluate în mai multe autovehicule şi transportate în municipiul Timişoara, unde au fost depistate de organele de poliţie.

Mezri Sagvan a trecut ilegal frontiera de stat înapoi în Serbia, de unde, în noaptea de 13/14 ianuarie, a călăuzit împreună cu Abdulrazaq Bahzad încă 15 persoane, împreună cu care au trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România. Cele 15 persoane au fost preluate în mai multe autovehicule şi au fost transportate în municipiul Timişoara, unde au fost depistate de organele de poliţie.

Cei doi au fost arestați preventiv de către Tribunalul Caraș-Severin, iar astăzi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin i-au trimis în judecată.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, ne-a declarat prim procurorul Laura-Gabriela Iancu.

tmc 640