IPR Simfonic se aude și pe Facebook! Concertul din Centrul Civic al Reșiței va fi transmis online

Veste bună pentru melomani! Concertul IPR Simfonic din Centrul Civic al Reșiței va fi transmis online pe pagina Primăriei. Melomanii au epuizat biletele disponibile, dar fanii Implant pentru refuz și Tymes Orchestra nu au fost uitați și pot participa de la distanță.

Concertul IPR Simfonic, proiectul muzical care îi aduce pe scena pe artiștii de la Implant pentru refuz și orchestra camerală independentă Tymes Orchestra, este atât de cerut de către reșițeni încât va fi transmis și online. Locurile disponibile din Centrul Civic s-au epuizat la scurt timp de la anunțarea concertului de pe 12 septembrie, dar Primăria Reșița a decis să îl difuzeze și live pe pagina sa de Facebook. Transmisia va fi disponibilă doar pe durata concertului și nu va fi salvat pentru o vizionare ulterioară. Partea caritabilă a concertului este apelul lansat către publicul reșițean pentru a susține prima clinică de recuperare oncologică din România. Clinica Nera, unul dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă, are nevoie de fonduri pentru a putea fi finalizată. Urna cu donații va fi amplasată în Centru, iar spectatorii online pot face și o donație de la distanță accesând următorul link.

Trupa timișoreană de rock alternativ, Implant pentru refuz, și orchestra Tymes Orchestra dirijată de Radu Zaharia și compusă din 21 de muzicieni timișoreni promit un spectacol deosebit. Membrii orchestrei pornesc de la elevi și studenți și ajung la artiști cu experiență în activitatea concertistică. IPR este în fața fanilor de 25 de ani. Formația a luat naștere la mare, în Costinești, unde  Octavian „Vita” Horvath, Valentin „Freaky” Popescu, Răzvan „Meshu” Nicov, Alexandru Hera și Ştefan „Pişta” Czifrak au pus bazele unei colaborări care se întinde pe opt albume, ultimul lansat în 2019. Tymes Orchestra este cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic și poziționează Timișoara sub nota armoniei. Radu Zaharia dirijează muzicieni precum orchestra Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica „Banatul”, la care se adaugă tinerii care au oportunitatea de a concerta alături de orchestra de coarde în fața publicului.