Ionuț Popovici: Toți românii trebuie să fie ajutați pe timp de pandemie

Candidatul PMP la Camera Deputaților îi dă drept exemplu pe cei care, în condiții normale de trai, au menirea să ne facă viața mai frumoasă: artiștii. De luni bune, nimeni nu se întreabă din ce au trăit cei care nu au mai putut să își desfășoare activitatea. 

Nu este prima dată când Ionuț Popovici vorbește despre greutățile prin care trec artiștii. Acum o face din postura de candidat la Camera Deputaților. „Am mai adus în discuție situația artiștilor pe timp de pandemie, dar simt nevoia să reiau problema. Sunt perfect de acord că domeniul HoReCa este unul dintre cele mai afectate domenii și poate nu doar din România. Trebuie neapărat implementate măsuri care să salveze sutele de mii de oameni din acest sector. Dar ce ne facem cu artiștii? S-au interzis concerte, spectacole, nunți și botezuri. Oamenii care asta fac, ne bucură prin muzica lor, din ce au trăit în ultimele luni? Din păcate, nicio măsură nu a fost gândită de guvernul care spune că a luat cele mai bune decizii”, explică Popovici.

Liderul PMP Caraș-Severin se referă la artiști vocali, instrumentiști sau dansatori, care trebuie și ei apărați într-un fel. Ionuț Popovici consideră că sprijinul financiar poate fi acordat doar pe baza unei documentații care să demonstreze calitatea de artist, să probeze faptul că o persoană anume se întreține pe sine și își întreține familia din venitul obținut în schimbul prestării unui serviciu. „Este necesară atestarea calității artiștilor printr-o comisie specială, iar această procedură trebuie începută cât mai curând”, spune Ionuț Popovici.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară vorbește despre promisiunile nerespectate ale actualei guvernări în diverse domenii, cum ar fi educația sau sănătatea. „Nu am pretenții foarte mari că acest guvern ar fi în stare să gândească acum noi măsuri de la zero, însă noul guvern, cel pe care cu toții îl vom decide în 6 decembrie, trebuie să ia în calcul toate categoriile de persoane și mai ales toate domeniile de activitate”, completează Popovici.

Un alt strigăt de ajutor care parcă nu este auzit vine dintr-un alt sector la fel de afectat: cel al actorilor. „Din păcate, alți oameni care au menirea de a ne face să zâmbim, să ne emoționăm, oameni care ne ating o latură sensibilă, sunt ignorați și vitregiți de măsuri care să-i ajute”, consideră liderul PMP. „Sunt mulți oameni care, în viața noastră lipsită de pandemie, ne-au bucurat în cele mai importante momente sau ne-au relaxat după o zi tensionată la serviciu. Pentru ei ce facem?”, se întreabă candidatul cărășean la Camera Deputaților.

„Dacă și tu îți dorești ca artiștii noștri să revină în fața noastră atunci când lucrurile vor reveni la normal, atunci hai la vot. Vom reuși dacă suntem cu toții pentru Caraș-Severin!”, este îndemnul lui Ionuț Popovici pentru alegători.

(E)