Ionuț Popovici răspunde acuzațiilor lui Romeo Dunca: terenul de la Spitalul Județean e concesionat din 2006! „Eu nu am fost niciodată administratorul firmei”

De zile bune curg acuzațiile dinspre actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin către fostul vicepreședinte, Ionuț Popovici. Romeo Dunca vorbește despre afaceri necurate, susținând că liderul PMP ar avea în concesiune un teren în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Ionuț Popovici, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, vine cu lămuriri după ce, în repetate rânduri, Romeo Dunca l-a acuzat că și-ar fi însușit ilegal un teren de lângă Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Președintele PMP spune că ar fi avut așteptări mai mari de la Romeo Dunca, „un președinte onest, așa cum se autoproclamă. Să spună lucrurile până la capăt. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere… (…) Terenul respectiv, pe care îl tot arată cu degetul marii descoperitori, a fost concesionat în anul 2006 (!) de o firmă pe o perioadă de 49 de ani, o firmă cu care eu nu aveam nicio legătură la acea vreme. Cine era atunci președintele Consiliului Județean Caraș-Severin? Cine erau vicepreședinții? Nu cred că veți regăsi numele «Ionuț Popovici» acolo”, subliniază liderul PMP, candidat la Camera Deputaților.

Liderul PMP spune că de-a lungul timpului firma și-a schimbat administratorii. „Culmea, eu nu m-am aflat niciodată printre ei, asociatul meu preluând, la un moment dat, societatea”. În plus, spune Popovici, Consiliul Județean nu a cerut, în 14 ani, renunțarea la acea concesiune, semn că nu a încurcat nicio investiție.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean consideră că ieșirile lui Romeo Dunca sunt niște frustrări personale și politice, iar pentru a le rezolva, își folosește funcția. Ionuț Popovici face referire la faptul că, în prima ședință de Consiliu Județean, Romeo Dunca a inclus un proiect de hotărâre prin care a cerut rezilierea contractului de concesiune, fără o discuție prealabilă cu cel care are terenul în concesiune. „S-au rezolvat deja toate problemele județului?”, se întreabă acesta ironic, neînțelegând urgența acestei rezilieri.

Ionuț Popovici îl sfătuiește pe Romeo Dunca să nu mai caute acul în carul cu fân și mai bine să se uite în propria ogradă, amintindu-i de promisiunea privind donarea proiectului de pe Muntele Mic către Consiliul Județean dacă ajunge președinte: „Dacă tot vorbim de corectitudine și de interesul cărășenilor, m-aș fi așteptat ca în prima ședință de Consiliu Județean să fie inclusă pe ordinea de zi și donarea proiectului Nedeia către forul județean. Poate data viitoare…”.