Ionuț Popovici, primul parlamentar din România care renunță de bunăvoie la imunitate!

Liderul PMP Caraș-Severin, candidat pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, a promis cu mâna pe inimă că renunță din prima zi la imunitatea parlamentară. Mai mult, i-a provocat și pe ceilalți candidați din județ să-și ia un astfel de angajament, dar l-au refuzat toți, cu o singură excepție: Eugen Cismăneanțu, candidatul PMP pentru Senatul României!

Aflat într-o fulminantă ascensiune politică, tânărul cărășean Ionuț Popovici dă tonul schimbării în Parlamentul României, locul în care obișnuiesc să se ascundă de răspundere penală mulți dintre deputații și senatorii de astăzi și de mâine. Imunitatea parlamentară e bunul cel mai de preț după care aleargă mulți dintre politicienii români. Candidatul PMP este însă primul care renunță la acest privilegiu. De bunăvoie! „E primul lucru pe care am să-l fac dacă ajung în Parlament! Așa cum am renunțat la pensia specială în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, voi renunța și la imunitatea parlamentară! Vorbesc foarte serios, este un angajament pe care îl fac în fața tuturor cărășenilor și românilor, pentru că voi fi un parlamentar al tuturor românilor. Așa cum am renunțat la pensia specială care mi s-ar fi cuvenit după acest mandat de vicepreședinte al Consiliului Județean, cu siguranță voi găsi și o posibilitate pentru a renunța la imunitatea parlamentară. Este primul lucru pe care îl voi face în semn de respect pentru români. Dacă ești parlamentar nu poți să fi mai presus decât ceilalți. De ce un parlamentar să aibă imunitate parlamentară, să nu răspundă în fața legii dacă a greșit? De ce un om de rând din cei peste 20 de milioane de români să nu aibă acest privilegiu?! Haideți să avem cu toții, haideți să desființăm atunci justiția, să o jucăm în picioare pentru că sunt 455 de parlamentari care sunt mai șmecheri ca toții românii și au imunitate în fața legii. Sunt categoric împotriva unor astfel de beneficii ale demnitarilor”, a spus Ionuț Popovici.

Provocare pentru Mocioalcă, Vela, Spânu, Marșalic și Hurduzeu

Președintele PMP Caraș-Severin spune, spre deranjul contracandidaților, mulți dintre ei aflați la al doilea, treilea, patrulea sau chiar al cincilea mandat, că în Parlament ar trebuie să meargă pentru a face legi corecte pentru români, pentru a le amenda pe cele mai puțin inspirate și nu pentru a încerca să scape de rigorile legii, pentru a se plimba cu mașini scumpe și a dormi în hoteluri de lux. „Eu nu am de gând să mă duc în Camera Deputaților să mă pitesc după imunitatea parlamentară. Dacă am greșit plătesc. Am lansat și o provocare contracandidaților mei, deși eram convins că nu o vor accepta. Le cer domnilor Marcel Vela, Ion Mocioalcă, Silviu Hurduzeu, Jaro Marșalic, Ion Spânu și care mai sunt, să semneze măcar un protocol sau o declarație că, dacă vor fi aleși, vor face două chestiuni: Referendumul din 2009, la care 7,4 milioane de români au spus trebuie să fie un Parlament cu 300 de parlamentari, 200 de deputați și 100 de senatori, și renunțarea la pensia specială”, a afirmat Popovici.