Ionuț Popovici: Locuitorii de pe Valea Almăjului nu trebuie vitregiți de servicii medicale

popovici ionut (2)
untitled design set 970x90 px

Șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin dă asigurări că unitatea medicală de la Bozovici, secție externă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, nu se va închide.

Directorul medical al celei mai mari unități sanitare din Caraș-Severin, dr. Gheorghe Beg, declara, recent, că Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici este „o gaură neagră” în bugetul Spitalului Județean, din cauza costurilor mari pe care acesta le generează.

„La Bozovici, secție exterioară care ne aparține nouă ca finanțare, se consumă foarte mulți bani și nu se face nimic, pentru că nu vor să meargă medicii. Avem patru asistente încadrate acolo iar fondul de salarii pe an este de 900.000 de lei, pe care îl ține în spate Spitalul Județean. Acesta este, cum să vă spun eu, o «gaură neagră» a spitalului, care nu interesează pe nimeni. Eu am propus să desființăm secția exterioară, pentru că există o alternativă de funcționare a sistemului sanitar acolo, cum se face și la Anina, de exemplu. Dimineața asigură medicii de familie, iar după-amiază – centrul de permanență, în ideea în care Bozovici are Stație de Salvare, ca și Anina, și pot să beneficieze de transportul la o unitate medicală, Oravița sau Reșița. Dar noi Spitalul Județean cheltuim banii fără eficiență acolo, pentru că nu sunt medici”.

Ionuț Popovici, șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, este de părere că afirmația medicului urolog este nefericită și absurdă. De asemenea, Popovici îndeamnă la prudență în astfel de afirmații, considerând că locuitorii de pe Valea Almăjului nu trebuie să fie privați de servicii medicale.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Declarația domnului doctor este una nefericită, nesusținută, nici din punct de vedere economico-financiar -, ca să nu spun absurdă. Din punct de vedere managerial este ca și cum ai lua un baros și ți-ai sfărâma singur genunchii. O să fac tot ce îmi stă în putere ca acest subiect să dispară de pe agenda oricui, orice funcție are și orice nume poartă. Spitalul din Bozovici, și îi spun așa deși știu că este secție externă, nu se va închide! Este ilogic să afirmi public că patru asistente sunt plătite cu 900.000 de lei pe an. O simplă aritmetică ar arăta că o asistentă este plătită acolo cu 18.000 de lei lunar. Aș dori din partea conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița mai multă prudență la astfel de afirmații. Este pentru prima oară când mă pronunț în privința managementului Spitalului Județean și, probabil că, și pentru ultima oară. O fac în numele Văii Almăjului și a cetățenilor care trăiesc acolo și care nu trebuie vitregiți de servicii medicale. Cu atât mai mult cu cât primarul din Bozovici, Adrian Stoicu, a accesat și niște proiecte cu finanțare importantă în sprijinul acestei secții externe. Și știm cu toții că există o asociație la nivelul Văii Almăjului care plătește acolo utilitățile. Categoric nu se va închide această secție!“, a spus ferm șeful CJAS Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Peste șapte milioane de lei pentru sănătatea almăjenilor

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/