Ionesie Ghiorghioni pleacă din Consiliul Județean. Pe ușa din spate!

Deși procurorii DNA au cerut suspendarea imediată din funcție a vicepreședintelui corupt, acest lucru nu a fost posibil. Pe de o parte, pentru că PNL nu l-a exclus din formațiune, iar pe de altă parte, pentru că PSD s-a opus suspendării în plen, pe motiv că problemele penale ale lui Ghiorghioni sunt de partid și nu țin de forul deliberativ.

Vicele condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare de judecătorii Tribunalului Caraș-Severin a încetat, de astăzi, să mai reprezinte județul. Decizia a fost luată în plen, fără drept de apel, nu pentru că aceasta ar fi fost dorința partidelor politice, ci pentru că asta dictează legea. De altfel, Express de Banat a relatat acest aspect încă de săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI: ABERANT. Ghiorghioni rămâne pe funcție chiar și condamnat la închisoare. Cu acordul partidelor politice!

Prin Lege, după depășirea termenului limită de șase luni de absență, își pierde mandatul de consilier județean și automat pe cel de vicepreședinte (…) Urmează să fie validat în locul său, următorul de pe lista USL, dar nu îi pot identifica numele pentru că partidele sunt cele care vor face propunerile în vederea nominalizării următorului consilier. În ceea ce privește alegerea viitorului vicepreședinte, tot consilierii județeni vor decide. Votul poate fi luat cu o majoritate simplă de 16 consilieri”, a declarat astăzi vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova.

Toate aceste lucruri trebuie să se întâmple într-o ședință ordinară a forului legislativ, cel mai probabil în luna decembrie, în cazul în care hotărârea luată astăzi cu unanimitate de voturi nu este atacată în instanță.

Decizia poate fi atacată în contencios administrativ și vom vedea ce vom face în acest sens doar în urma discuțiilor pe care le voi purta cu clientul meu”, a precizat Cosmin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, fostul vice a fost revocat din toate funcțiile pe care le-a deținut în comisiile din cadrul Consiliului Județean.

Reamintim că la propunerea executivului suspendarea lui Ionesie Ghiorghioni a fost supusă la dezbatere de două ori. Ambele încercări au eșuat pentru că nu s-a întrunit un număr suficient de voturi. Asta, după ce aleșii PSD s-au opus, pe motiv că liberalii ar trebui să rezolve problema în cadrul partidului. La polul opus, liderii PNL au subliniat că excluderea din partid s-ar fi putut face doar în prezența lui Ghiorghioni, căruia instanța i-a interzis să participe la adunările publice.

Astfel, din cauza neînțelegerilor politice, vicele corupt a stat pe funcție mai bine de șase luni, dar fără să își încaseze salariul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/