Ion Văduva: ,,Cea mai bună politică este să muncești!”

Fostul președinte al Consiliului Popular și primar al Reșiței în perioada 1985-1988, Ion Văduva,  se ocupă acum ,,cu tot ce poate face un om ca să trăiască. Muncesc, că asta am învățat tot timpul să fac”, a declarat acesta pentru cititorii Express de Banat. Marcat pe pagina Colegiului Tehnic Reșița drept o personalitate de excepție, economistul Ion Văduva își continuă activitatea la societatea Plastomet. Urmărește, ca tot românul, ce se întâmplă pe scena politică dar…

,,Ce se face acum este politică? Eu nu cred. Nu știu. Pentru mine cea mai bună politică este să muncești, să câștigi și să îi ajuți și pe alții cât poți! Asta este politica mea acuma. La Plastomet sunt acționar, lucrez aici de prin anul 2000, facem producție și numai producție. Peste 90% din ceea ce facem este export. Am angajați 120 de oameni, aș mai angaja încă 50, dacă aș mai găsi meseriași în Reșița. Nu mai găsesc. Nu mai pregătește nimeni meseriași. De aia fug eu de politica de acuma… nu e pentru noi”, a mărturisit Ion Văduva.

Ion Vaduva

Calitatea de om de afaceri o împarte cu cea de bunic fericit!

Cât privește o eventuală reimplicare în viața politică și administrativă a Reșiței ori Caraș-Severinului, poziția este luată:

,,Părerea mea este că este destul de greu să schimbi lucrurile acuma și să pătrunzi în structuri, unde s-au format castele cu « eu te țin pe tine, tu mă ții pe mine» și tot așa… Şi cât lumea nu reacționează la treburile astea, este foarte greu de schimbat tot”, crede fostul primar al municipiului Reșița, care în 2008 a avut o tentativă de a reintra în viața politică, nu ca membru al vreunui partid, ci ca independent, candidat pentru poziția de primar în aceeași Reșița.

Pe piața industrială nu îi este greu să se mențină, afirmă Ion Văduva. Are ajutoare de nădejde, are băiatul și fata care îi sunt alături. ,,Băiatul se descurcă extraordinar de bine, mă ajută și ne ajutăm reciproc. Am o conducere tânără la fabrică, din cinci directori, patru sunt sub 40 de ani, unul chiar sub 30 de ani, și pe lângă mine fac tot ce trebuie”.

Cu toate acestea, fostul primar recunoaște că ,,este foarte greu să stai deoparte (de politică – n.r.) când vezi atâta necaz și atâta sărăcie la oameni și în jurul lor, dar eu îi ajut cum pot, cât pot.

Sursa foto: facebook Aurel Vaduva