Ion Tabugan: Dragnea a ieșit pe ușa din dos! De la PNL am obținut foarte mult!

Aliat cu Marcel Vela și PNL pe vremea când conducea UNPR-ul în Caraș-Severin, grănicerul Ion Tabugan, devenit între timp președinte județean al PMP, e acum un soldat disciplinat, la fel ca doctorul Paul Purea, astfel că va contribui la consolidarea unei majorități în Consiliul Județean Caraș-Severin alături de PSD. Ce-i drept, a spus-o cam cu jumătate de gură!

Ion Tabugan și Ionuț Popovici, retrogradat în funcția de prim-vicepreședinte după fuziunea PMP-UNPR, au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că au reușit să constituie Consiliul Executiv Județean al PMP „fără niciun fel de discuții și asperități”. În teritoriu s-a procedat la fel, s-a mers pe principiul parității, așa cum anunțase Băsescu: unul de la PMP, unul de la UNPR. Poziția PMP-ului e așteptată cu mare interes și dă naștere la o mulțime de speculații. Și asta pentru că Tabugan bătuse palma pentru majoritate în Consiliul Județean cu PNL, în timp ce PMP a ales să meargă cu social-democrații lui Mocioalcă. Cu cine va merge noul PMP?! Cu PSD! Numai că Tabugan a spus-o cu jumătate de gură, după ce inițial a încercat să evite un răspuns!

Nu ne-am pus problema. Deocamdată mergem pe ceea ce avem. Până reușim să validăm consilierul județean, mergem deocamdată așa cum este. Rămânem în forma asta. Se merge cu PSD… Acum să vedem de unde obținem majoritate, că nu vrem să pierdem vicepreședintele”, a afirmat Tabugan, lăsând totuși o portiță deschisă și spre PNL.

Ionuț Popovici a intervenit imediat, dar și discursul lui conține tot mai multe semne de întrebare atunci când vine vorba despre alianța cu PSD. „A fost o discuție foarte clară la București când s-a făcut fuziunea. Majoritățile care funcționează merg înainte. Cei care vin trebuie să le susțină, altfel pleacă! Cum noi susținem majoritățile create înainte de această fuziune, făcute de domnul Tabugan, și de partea cealaltă trebuie să fie la fel. Vom vedea ce va fi pe viitor, am înțeles că în politică niciodată nu trebuie să spui niciodată. Acum însă lucrurile sunt foarte clare, e o majoritate care funcționează foarte bine în Consiliul Județean”, le-a năruit orice speranță liberalilor prim-vicepreședintele PMP Caraș-Severin. Și totuși, pe finalul intervenției a devenit mai maleabil și deschis negocierilor: „Contează și cine va face Guvernul, trebuie să fim foarte pragmatici, nu avem niciun fel de preferințe! Unde ne vom putea pune viceprimarul nostru, să fiți siguri că o vom face. Vă asigur totodată că al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean va fi de la PMP!”.

Grănicerul Tabugan a fost obligat să îndure multe în relația cu PSD și chiar dacă acum e forțat de împrejurări, rănile sale nu s-au vindecat. Mai mult decât atât, liberalii i-au oferit mai mult decât ar fi sperat. Probabil că de aici și răspunsul său evaziv despre majoritatea în Consiliul Județean. Domnul Dragnea a ieșit pe o ușă din dos și l-a lăsat pe președintele nostru Steriu așteptând într-un birou și atunci singura variantă era să ne îndreptăm spre PNL. Făcând parte din Biroul Politic Național al UNPR, din cei 21 de membri, și fiind unicul membru fondator rămas în UNPR din cei patru, am fost votat în echipa de negociere. Statutul îmi permitea și la nivel județean să negociez cu diverse formațiuni politice ca să pot face o majoritate. Noi am făcut-o cu liberalii că așa a fost atunci și așa a fost în foarte, foarte multe județe. Asta a fost la momentul respectiv cu liberalii. Dragnea a vrut să ne dea vreo cinci locuri. În acele condiții am negociat cu PNL-ul, de la care am obținut foarte mult!”, a dezvăluit deputatul Tabugan din culisele negocierilor cu PNL și PSD.