„Până se adoptă Legea Insolvenței riscăm să ne trezim cu alte datorii la UCMR!”

Deși datoriile societății au fost transferate de la ANAF la AAAS, până ca procesul de etatizare să se realizeze mai e cale lungă. Asta, pentru că unul dintre cele mai importante amendamente pierde vremea la adoptare, din cauza dezbaterilor intense pe noua Lege a Insolvenței.

Recenta vizită a social-democraților de la centru a aruncat vina pe liberali că s-a ajuns în această situație, întrucât la prima dezbatere pe textul legii PNL și PDL ar fi votat împotriva modificărilor. Problema a fost că pe lunga listă de amendamente se află și cel care a plecat din Caraș-Severin, referitor la eliminarea unui articol, astfel încât UCMR și alte câteva societăți din țară să poată trece prin procesul de etatizare, prin care statul român să devină acționar majoritar.

De această dată, legea este la un pas de adoptare, iar liderii politici speră ca lucrurile să se îndrepte pentru societatea reșițeană. „Amendamentul pe care l-am propus chiar așa se numește Amendamentul Mocioalcă. Practic, eliminarea acestui articol permite să luăm societatea de la AAAS și să o ducem la HidroServ. Eu le-am explicat și au înțeles că este nevoie ca modificarea să treacă de această dată. Lucrurile sunt simple! Legea a trecut de Comisia pentru Reformă și Privatizare, iar acum este în cea Juridică spre dezbatere, însă nu am emoții că nu va trece. Problema este că la cele 1.000 de amendamente care sunt făcute pe lege poate trece mult timp și riscăm să ne trezim cu alte datorii la societate”, a spus președintele Comisiei de Ordine Publică din Camera Deputaților și vicepreședinte al PSD, Ion Mocioalcă pentru www.expressdebanat.ro .

Reamintim că, recent, parlamentarii au aprobat transferul datoriilor de la ANAF la AAAS, dar cea mai importantă latură de salvare a societății urmează să fie adoptată în urma aprobării noii Legi a Insolvenței.