Ion Mocioalcă: Marcel Vela, de ce recurgi la astfel de practici?! E ilegal, abuziv și imoral!

Secretarul general Pro România s-a săturat să asiste la jocurile murdare pe care liberalii din Caraș-Severin le fac în plină campanie electorală, sfidând legea, candidații celorlalte formațiuni politice și, cel mai grav, cetățenii!

Mocioalcă îl consideră responsabil pentru toate manevrele făcute de liberalii cărășeni pe liderul acestora, ministrul de Interne Marcel Vela: „Ieri, PNL a susținut o conferință de presă electorală în clădirea Primăriei Caransebeș, la care au participat Marcel Vela, ministru de interne, candidat al PNL la Consiliul Județean Caraș-Severin și la Consiliul Local Caransebeș, candidatul la Primăria Caransebeș al PNL, Virgil Popescu, ministrul economiei, Romeo Dunca, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, și alți membri PNL. Oricine din țara asta dacă ar vedea o asemenea informație s-ar scandaliza. Pentru că este ilegal, mai precis este abuziv, să folosești instituțiile publice pentru a-ți face campanie electorală și pentru că este imoral să încerci să câștigi încălcând orice regulă. În Caransebeș, însă, aceasta este o practică curentă din partea lui Marcel Vela iar oamenii, care deja s-au obișnuit cu asemenea abuzuri, au încetat să mai reacționeze”.

Liderul Pro România, partid care are în Caransebeș un candidat cu șanse reale în persoana lui Felician Bebe Pasere, i s-a adresat direct președintelui PNL Caraș-Severin, cerându-i să joace în spiritul fair-play-ul și să nu mai încalce legea: „Marcel, dacă încă ești puternic, așa cum pretinzi, înseamnă că ai putea câștiga și în luptă dreaptă. De ce recurgi la astfel de practici? Susții un om de afaceri în această campanie care are bani să se plimbe cu elicopterul și, deci, ar putea și să închirieze un spațiu unde PNL să organizeze o conferință de presă. Sau în sediul de partid sau de campanie. Ai tot ce îți trebuie ca să fii un om de onoare. Primăria trebuie să administreze orașul, nu să fie ocupată de un desant al PNL în această campanie electorală, fiind pusă la dispoziția candidaților de un primar interimar. Ce-ai zice dacă, începând de azi, Siviu Hurduzeu și-ar ține toate conferințele de presă electorale din sediul Consiliului Județean și toți primarii Alianței PSD – Pro România – ALDE ar folosi sediile primăriilor pentru a-și promova acțiunile electorale? Ai sesiza Poliția, nu?! Și ai avea dreptate pentru că ar fi ilegal. Dacă nu te-ai prins, cărășenii nu mai pot fi intimidați, nici  cumpărați și nici păcăliți cu astfel de acțiuni. Ai rămas cantonat în vremuri care au trecut. Te înțeleg că ești nostalgic”.

Ion Mocioalcă vorbește totodată despre ceva mult mai grav decât o conferință de presă organizată în sediul unui primării. Despre presiuni pe care instituții ale statului le-ar exercita în campanie electorală asupra unor societăți comerciale. „Știi ceva despre un supracontrol ce-l va trimite ministrul Câtu pentru intimidarea firmelor din Caraș-Severin?!”, l-a mai întrebat Mocioalcă pe ministrul Vela.

 

(E)