Ion Mocioalcă: A fost un vot împotriva nesăbuinței Guvernului Orban! Ne-am înțeles cu PSD!

Secretarul general Pro România, deputatul de Caraș-Severin Ion Mocioalcă, a știut încă de aseară că Guvernul PNL va fi demis astăzi prin vot în Parlament.

Mocioalcă a explicat pentru expressdebanat.ro că rezultatul votului moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban nu a fost o surpriză. „Asupra moțiunii eu am făcut un pronostic începând de aseară. Nesăbuința Guvernului Orban, care a dat aseară 25 de Ordonanțe de Urgență arătându-și disperarea, a dus astăzi la votarea motiunii de cenzură cu o majoritate covârșitoare. Eu am avertizat că această guvernare a început prost în mai multe rânduri. În mod categoric, atât PNL, cât și PSD și-au dorit ca moțiunea să treacă pentru a avea alegeri locale într-un singur tur și pentru ca președinții de consilii județene să nu fie aleși pe liste”, a spus Mocioalcă.

Secretarul general Pro România a subliniat totodată că USR și ALDE au fost trase pe sfoară de liberali prin faptul că se evită astfel alegerile locale în două tururi. Legat de coloratura noului guvern, Mocioalcă a confirmat că între Pro România și PSD există o înțelegere. Astfel, cele două formațiuni vor avansa propunere comună pentru noul șef al Guvernului. Nu va fi membru al vreunuia din cele două partide, ci se va opta pentru o variantă externă. 

banner 970 x 250