„Ion Chisăliţă, cu organizaţia liberală de acum şi cu mâna de pesedişti transferaţi peste noapte în PNL, nu are cum să câştige alegerile”

banner publicitar

După ce Moldova Nouă a reușit să treacă cu brio peste situația creată de noul coronavirus, lucruri din bucătăria partidelor politice încep să iasă din nou la suprafață. În preajma alegerilor locale, muniția pentru circul mediatic e pregătită, peroanele formațiunilor politice sunt pline ochi de geamantane, iar gramul de discernământ mai poate fi observat doar microscopic.

În orașul de la Dunăre, singurii candidați cu nume și prenume care și-au exprimat dorința de a ocupa scaunul de edil-șef pentru următorii patru ani sunt: actualul primar al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, și Cosana Străinescu, vârful de lance politic al Partidului Verde. Astfel, dacă șeful administrației publice locale va bate palma cu Uniunea Sârbilor și cu omul lui Victor Ponta din teritoriu, Dorin Praja, rămâne discutabil. Cert este că verzii lui Eugen Băleanu par să se dezică de noțiunea alianțelor politice și asta pentru că președintele Partidului Verde dă de înțeles că nu poate lua la pas orașul în campanie alături de aceeași Mărie, dar cu o pălărie nouă, politicianul făcând referire la organizația PNL Moldova Nouă care, practic, e la pământ.

Deși intenționa un pact cu liberalii, Băleanu a decis totuși să facă un pas în spate, acesta considerând că interiorul formațiunii conduse de Ghiță Sporea numără încă persoane fidele actualului primar, chiar și după aderarea sa la familia social-democrată, în acest fel lucrurile nemaiavând cum să funcționeze la parametrii normali.

„Organizația liberală de la Moldova Nouă nu există. E distrusă. Odată cu plecarea primarului Torma la PSD, acesta și-a lăsat oameni acolo, consilierii lui. Liberalii, în loc să ia măsuri de excludere a tuturor de acolo, să vină cu alți oameni sau chiar deloc, i-au lăsat în continuare pe consilieri să susțină politicile locale a lui Adrian Torma și cele ale apropiaților lui. Lucrurile nu sunt în regulă. Cum vă explicați dumneavoastră că o să câștige liberalii alegerile locale la Moldova Nouă cu o astfel de organizație? Să fim serioși… În momentul de față, Moldova Nouă nu are organizație liberală. Asta e realitatea. Și asta știe tot județul, nu numai eu.”, a punctat Eugen Băleanu în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro.

Chiar dacă-i apreciază munca depusă în perioada 2008-2012, liderul verzilor nu-l vede câștigător pe Ion Chisăliță, fost primar al orașului Moldova Nouă și posibila variantă din partea PNL pentru alegerile locale din acest an, motivele fiind destul de simple: lipsa unei susțineri serioase și acceptul dat câtorva social-democrați să treacă sub aripa liberală.

„Ion Chisăliță, cu organizația de acum și cu mâna asta de PSD-iști transferați peste noapte în organizația liberală, nu are cum să câștige alegerile! Știu ce vorbesc. Acolo trebuia să-și consolideze o organizație puternică, în care să aibă oameni serioși. De exemplu, tu vrei să candidezi la Primăria Moldova Nouă, dar nu te reprezintă oamenii din jur în Consiliul Local. Cum candidezi? Cum te duci la bătălie? Ce le spui oamenilor, căci oamenii așteaptă o speranță din partea ta, te vor să fii primar, nu?”, se-ntrebă politicianul.

Președintele Partidului Verde dă la o parte orice compromis și se lipsește de oameni care, cu ușurință și fără discernământ, sunt cu piciorul când într-un partid, când într-altul:

„Candidatul nostru, așa cum am spus-o și data trecută, este Cosana Străinescu. Motivul pentru care am renunțat la alianța cu liberalii se referă la faptul că nu-și fac curățenie în propria ogradă. Nu merg în Consiliul Local cu oameni care nu sunt în regulă! Nu vreau oameni lângă mine care, cum îi apeși pe buton, sunt la PSD, Pro România sau PNL, oameni care, cu atâta ușurință și fără discernământ, se mută de la un partid la altul.”, a concluzionat Eugen Băleanu.