Iohannis l-a desemnat rapid pe Tudose viitor premier. „Această criză trebuie terminată repede!“

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost desemnat luni seara de către președintele Klaus Iohannis pentru funcția de șef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.

„PSD și ALDE susțin că au în continuare majoritate în Parlament. Formațiunile s-au prezentat împreună și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete și din discuții nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei românești, imaginii în lume și opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Nominalizarea PSD-ALDE pentru funcţia de premier „împinge România cu douăzeci de ani în spate”, declaraseră reprezentanţii USR, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Dintre partidele aflate în opoziţie, doar PMP făcuse o propunere pentru funcţia de premier, pe Siegfried Mureșan, a anunțat Traian Băsescu după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

Mihai Tudose este unul dintre miniştrii demisionari din Cabinetul Grindeanu, care a revenit ulterior asupra demisiei. Mihai Tudose fusese demis, totodată, prin aprobarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului din care făcea parte.

Sursă foto: economica.net.