În următorii ani, orașul și-ar putea asigura o parte din energia electrică necesară pentru iluminatul public ori pentru instituțiile aflate în patrimoniul administrației locale.
Odată cu explozia prețurilor la energia electrică și gaze naturale, tot mai mulți primari iau în calcul construirea unor parcuri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Ioan Popa este unul dintre ei. Zilele acestea, edilul Reșiței declara că a fost identificată o suprafață de teren la ieșire din oraș, înspre Timișoara, în vederea construirii unui parc fotovoltaic, cu fonduri europene. O astfel de investiție ar da orașului posibilitatea să devină consumator de energie verde și să genereze curent electric.
„Noi, la ora asta, studiem o zonă de peste 20 de ha de teren, la ieșirea spre Câlnic, pe partea stângă, unde vrem să proiectăm pe aceste 15-20 de ha panouri fotovoltaice, astfel încât Reșița să reușească să devină un consumator care și generează curent electric. 1,5 ha de panouri fotovoltaice generează 1 MW pe oră. Dacă reușim să punem panouri chiar pe 10 hectare, generăm 10 MW/oră. Suntem foarte interesați de acest proiect și sper să-l putem realiza, pentru că sunt fonduri de la Uniunea Europeană pe tema aceasta.”, a spus Ioan Popa.
Pe de altă parte, primarul consideră că Europa are nevoie să identifice soluții pentru energii alternative: „Noi trebuie să facem eforturi deosebite la nivel de Europa, nu la nivel de Reșița, să ne desprindem energetic de Rusia, lucru pe care ar fi trebuit să-l facem de multă vreme și nu eram în situația asta ingrată acum. Sper ca acest incident nefericit, acest moment pe care-l traversăm acum în Europa de Est, să dinamizeze deciziile la nivel european, în scopul identificării de soluții pentru independența energetică”.