Ioan Popa: „Nu putem trage kilometri de utilități pentru doi, trei nebuni!”

popa loturi teren

Municipalitatea de pe Bârzava are în vedere construirea a două zone rezidențiale la Reșița, pregătind deja mai multe loturi de teren pentru cei care vor să-și ridice case. Reprezentanții administrației locale susțin că se va construi organizat, iar oamenii vor avea la dispoziție toate utilitățile. Primarul Popa are un avertisment și pentru cei care și-au ridicat deja construcții în extravilanul orașului.

Administrația locală reșițeană a identificat, în Poiana Golului și pe strada 24 Ianuarie, în apropierea fostei unități militare, suprafețe de teren numai bune pentru construirea de noi imobile. Acestea vor fi împărțite în mai multe loturi, care vor fi scoase la licitație și vândute reșițenilor care vor dori să-și ridice case în aceste zone. Pentru Poiana Golului se ia în calcul ca anumite parcele să fie acordate gratuit unor anumite categorii de cetățeni.

„Pregătim în primul trimestru al anului 2022 câteva loturi de teren pe care să le alocăm celor care doresc să-și facă casă. Pentru Poiana Golului am făcut câteva lotizări mai mici de case simple sau duplex, iar în apropierea unității militare din Moroasa, în zona 24 Ianuarie, am identificat o parcelă de 5.000 de mp, pe care am împărțit-o în loturi de 1.000 și 1.200 de mp, tot pentru case. Ținta noastră este ca aceste loturi de 1.000 – 1.200 de mp să le punem la dispoziția celor interesați să-și realizeze locuințe personale. Evident, în urma unor evaluări, se vor scoate la licitație și se vor vinde apoi. Pentru loturile care sunt în Poiana Golului vom face un proiect, un plan prin care să supunem aprobării Consiliului Local acordarea de loturi, poate chiar cu titluri gratuit, pentru anumite categorii de tineri sau pentru anumite specializări pe care ni le dorim în Reșița, poate medici, dascăli și așa mai departe.”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Edilul a precizat că astfel se va construi organizat, avertizându-i pe reșițeni să nu-și cumpere teren în extravilan, cu gândul că primăria le va trage utilitățile. „În loc să mergem dezorganizat, mai bine lucrăm așa și atrag atenția reșițenilor care pică în capcană. Nu cumpărați terenul în extravilan, cu speranța că Primăria Reșița le va muta în intravilan, va veni cu gaz, cu apă, canal, curent și așa mai departe, așa cum foarte mulți reșițeni, din păcate, s-au păcălit, au luat terenuri pe la kilometrul 7, 8 sau mai știu eu pe unde, neavând nimic și acum vin și plâng că nu au utilități. Nu putem trage kilometri de utilități pentru doi, trei nebuni care s-au gândit că acolo ar fi bine să-și facă o casă sub prunul acela sau sub cireșul acela ar fi bine să-și sărute mireasa și așa mai departe. Mergeți pe mâna noastră, facem planuri de urbanism, lotizăm pentru case, vă punem la dispoziție utilități și acolo puteți să vă faceți case.”, a mai spus Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/