Ioan Popa, la vot după o campanie electorală extrem de agresivă: „Sper ca astăzi să fie o zi de care să ne bucurăm cu toții”

Ioan Popa a mers astăzi la vot cu gândul la anul 2016, atunci când a câștigat în vară alegerile, dar și cu gândul la finalul anului, atunci când rezultatul alegerilor parlamentare l-a nemulțumit. De atunci nu mai face pronosticuri, dar speră ca astăzi să fie o zi fericită, după o campanie electorală atipică, despre care spune că a fost extrem de dură și agresivă.

Ioan Popa s-a prezentat la urne alături de soția sa și de bunul său prieten, Romeo Dunca. „Am votat cu amintirea la 2016. Îmi amintesc perfect că a fost o zi frumoasă și cu succes și cu amintirea la decembrie 2016, care a fost una extrem de neplăcută pentru mine și din acel moment mi-am propus să nu mai fac prognoze niciodată pentru că n-am crezut că prognozele pot fi atât de greșite, așa cum le aveam eu atunci. Sper ca astăzi să fie o zi de care să ne bucurăm cu toții, o zi în care Reșița și Caraș-Severin să dea speranța oamenilor la un destin mai bun”, spune Ioan Popa.

Procesul de votare a fost unul rezonabil, mai spune primarul în funcție al Reșiței, membrii secțiilor de vot nu au niciun fel de contact fizic cu votanții. „Sunt situații în care avem mult mai mult contact unii cu alții decât la vot. Ar fi păcat ca oamenii să nu uziteze de acest drept pe care îl au din 4 în 4 ani din anumite temeri care nu sunt justificate. Se poate vota în condiții civilizate”, dă asigurări Popa.

Despre campania din ultimele săptămâni Ioan Popa spune că a fost una „extrem de agresivă, de dură, și asta pentru că, neavând mijloacele pe care le aveam în anii precedenți, adică mitinguri electorale și întâlniri cu oamenii, campania s-a desfășurat în mare parte prin mass-media, prin intermediul social media. S-au pompat sume foarte mari în aceste mijloace de comunicare și au devenit la un moment dat exagerate, oamenii au simțit probabil la un moment dat o saturație de aceste mesaje. În ultimele zile s-a cam derapat de către toți participanții la această activitate electorală. Eu mi-am văzut de treaba mea, am încercat să prezint proiecte făcute și proiecte viitoare. E important ca oamenii să știe că vrem, că putem. Una peste alta, a fost o campanie un pic atipică”, a concluzionat Ioan Popa la ieșirea din secția de votare.