Ioan Popa: „Guvernul României se apleacă spre nevoile care vin dinspre primării și oameni”

Într-o conferință de presă desfășurată astăzi, președintele PNL Reșița, Ioan Popa, care este și vicepreședinte al organizației județene, a remarcat că în ultimul timp PSD nu face altceva decât să pună tălpi, fie acuzând Guvernul că a luat măsuri prea dure de stopare a răspândirii noului coronavirus, fie că nu au fost făcute suficiente testări și au fost ascunse informații opiniei publice.

Cu toate problemele generate de pandemia de COVID-19, Popa consideră că măsurile economice pe care le ia Guvernul Orban sunt bune, unele dintre ele vin chiar în sprijinul Reșiței.

„Compania Națională de Investiții care, în principiu, în ultimii 10-15 ani făcea săli de sport, stadioane de fotbal și alte investiții punctuale, unele dintre ele puțin semnificative în infrastructură sau economia unei zone, și-a schimbat portofoliul de proiecte pe care le poate finanța în perioada următoare. Două dintre ele ne interesează pe noi în mod curent. În primul rând vorbim de realizarea unor centuri ocolitoare ale orașelor, care până acum a constituit o mare problemă pentru administrațiile locale, dovadă că Timișoara se chinuie de vreo 15 ani să-și facă așa ceva. În consecință studiul de fezabilitate întocmit de noi este binevenit, venim de la km 8 cu 5 kilometri de centură până în zona fostei uzine cocso-chimice din Valea Țerovei. Acest lucru ne va ajuta foarte mult cu transportul de fier vechi către combinatul siderurgic TMK. Dacă vom reuși să facem acest traseu vom scăpa de circulația zilnică prin oraș a tirurilor pline cu fier vechi, care transportă 1.000 de tone pe zi”, a explicat edilul-șef.

Pe de altă parte, în felul acesta se vor putea construi și cele două poduri și să se realizeze legătura rutieră între cartierul Govândari și zona Mociur, cea a parcului industrial, a viitorului mall și aqualand. Va fi deschisă o axă rutieră pe brațul drept al Bârzavei, lucru ce va fi de mare folos șoferilor, în contextul derulării lucrărilor la linia de tramvai, lucrări ce vor pune probleme serioase în trafic în zona Triaj.

Popa spune că acest deziderat al CNI, de a lărgi aria de lucru, este o dovadă de implicare a Guvernului României care se apleacă spre nevoile care vin dinspre primării și oameni.