Ioan Popa, despre concertul lui Gregory Porter: „Pentru cine își face probleme, nu vor fi costuri pe care să le acopere reșițenii!”

ioan popa foto 2
explo 1000x200

Au mai rămas doar câteva ore până la marele eveniment al verii în Banatul Montan, care pune Reșița pe harta mondială a jazzului. Organizatorii au pregătit până la ultimul detaliu întâlnirea pe care reșițenii și nu numai urmează să o aibă astăzi cu artistul Gregory Porter.

Centrul Civic este pregătit pentru concertul din această seară susținut de una din cele mai importante voci din jazzul mondial, Gregory Porter, câștigător a două premii Grammy. Așa cum a fost gândit spectacolul încă de acum un an, de când primarul Ioan Popa a hotărât să-l aducă la Reșița pe „The Voice”, cum i se mai spune artistului, concertul se anunță a fi unul de neuitat, cu melodii de dragoste, într-o atmosferă relaxată și elegantă.

Primarul Ioan Popa speră ca cei care și-au cumpărat biletul pentru eveniment să aibă parte de o seară de neuitat, precizând totodată că suma cerută de artist, de 85.000 de euro, pentru concertul de la Reșița este acoperită în cea mai mare parte din vânzarea de bilete și sponsorizări.

Gregory Porter are acum ultimul concert din turneul său, a avut 42 de spectacole. A început în America, a venit în Europa, s-a plimbat în Germania, Anglia, Suedia, i-a cântat și reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la jubileul de platină, iar astăzi, la Reșița, susține ultimul concert din cadrul turneului său. Are două premii Grammy la jazz, unul în 2014 și altul 2017. După părerea mea, Porter este o voce inconfundabilă, o voce care nici nu poate fi reprodusă, și eu sper să avem parte de un concert superb. Onorariul artistului este de 85.000 de euro, și avem costuri totale, probabil, undeva la 90.000 de euro, cu scenă cu tot. O bună parte a fost scoasă din bilete, o parte bună din sponsorizări. Noi am făcut invitații pentru o sută și ceva de persoane, în principiu ne-am axat pe firmele care aduc bani la bugetul orașului, i-am invitat pe toți cei care sunt contribuitori importanți la bugetul orașului, am adus inclusiv EMZ, CEETRUS, dar și alte firme și companii mari din domeniul IT pe care noi le curtăm, și o bună parte din ele au contribuit în sistem de sponsorizare astfel încât să acoperim evenimentul aproape în totalitate. În consecință, pentru cine își face probleme, nu vor fi costuri pe care să le acopere reșițenii!”, a declarat Ioan Popa.

Câteva informații utile pentru toți participanții:

  • Accesul în zona de concert se va face prin cele 3 intrări:
    Intrare 1 (lângă terasa Motif) – pentru spectatorii ce au bilete în zonele Premium (cele 3 terase), VIP și reprezentanții presei.
  • Intrările 2 și 3 – pentru spectatorii ce au bilete în zonele 1, 2 și 3. La toate intrările sunt pregătiți voluntari ce vor verifica biletele, vor pune brățări și vor dirija spectatorii spre locurile lor. În zona de spectacol există un bar (între terasele Ros del Garden și Soho), de unde spectatorii din zonele 1,2 și 3 pot cumpăra băuturi răcoritoare.
  • Accesul la concert se va face în intervalul 18:30 – 19:30.

Spectacolul va începe la ora 20:00, moment în care rugăm toți participanții să se așeze pe locurile lor. În afara perimetrului concertului accesul este liber.

        Mai jos regăsiți harta zonei de concert

harta concert