Ioan Popa, al doilea primar din țară care anunță că n-are nevoie de mila PSD!

Primarul Popa n-are nevoie de beneficiile pe care PSD le-a inventat pentru buzunarele aleșilor locali. Edilul-șef al Reșiței a renunțat la pensia specială printr-o declarație la notar!

Primarul Reșiței a renunțat la pensia specială care ar fi trebuit să îi revină conform noului Cod Administrativ, semnând o declarație notarială în acest sens. Liberalul îl urmează astfel pe Lucian Morar, primarul PMP din orașul Ulmeni, județul Maramureș.

„Într-o societate în care avem deficiențe în mai toate domeniile, politicienii găsesc de cuviință să-și acorde avantaje. Unul dintre acestea este pensia specială pentru aleșii locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene). În calitate de primar, familiarizat cu problemele sociale ale comunității, am decis să renunț, prin act notarial, la pensia specială făcută cadou de o clasă politică iresponsabilă”, este mesajul primarului Ioan Popa.

Conform Codului Administrativ, pensiile speciale ar urma să fie plătite, de la 1 ianuarie 2020, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale pe raza căreia alesul local și-a desfășurat activitatea. Măsura se aplică pentru toate persoanele care au ocupat, la un moment dat, una dintre funcțiile menționate mai sus.

Nelu Popa este cunoscut ca fiind un primar zgârcit când vine vorba de direcționarea banului public nemeritat înspre buzunarele angajaților din Primăria Reșița.