Ioan Păun Otiman, întristat de discordia politică între CJT și Primăria Timișoara pe tema TM2023. Apelul lansat de academician

nica otiman
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Academicianul Ioan Păun Otiman a lansat un apel la înțelegere și colaborare între administrația locală și cea județeană în perspectiva anului viitor, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. El s-a declarat întristat de discordia socială și politică despre care spune că are ca rezultat neîmpliniri, cu rezultate nefaste pentru oraș și județ. 

Ioan Păun Otiman a primit, în această săptămână, titlul de Cetățean de onoare al județului Timiș, cu prilejul Zilei Județului Timiș, sărbătorită anual în 28 iulie.

„Mă și întristez atunci când văd discordie socială și politică, mai cu seamă și rezultatele sale nefaste marcate de neîmpliniri, stagnări, de reculuri. Cea mai bună stare de împlinire deplină a unor instituții de talia CJT și a primăriei este colaborarea onestă având ca obiectiv nobil comun, indiferent de opțiunile politice pe care le aveți, dedicația voastră convergentă oferită binelui public. Nimic nu e mai presus decât acel țel. La acest capitol important al răspunderii în care e implicat direct CJT cât și primăria, mă gândesc în primul rând la atât de necesara reușită de excepție a evenimentului numărul 1 al Timișoarei și al Timișului din ultimii 30 de ani, mult dorita și meritata onoare a Timișoarei de a fi în anul 2023 Capitală Europeană a Culturii. Dar, după cum însă văd, ca observator atent al acțiunilor premergătoare, al pregătirilor pentru evenimentul din atât de apropiatul an 2023, la această dată am încă emoții și vă rog să mi le spulberați în anul 2023 când voi urmări magnificul eveniment Timișoara Capitală Europeană a Culturii.”, le-a spus Ioan Păun Otiman președintelui CJ Timiș și aleșilor județeni.

Pe de altă parte, academicianul l-a rugat pe Alin Nica să organizeze o dezbatere cu privire la viitorul județului și al României.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Întrucât în graficile pe care vi le-am prezentat, veți vedea poziția județului nostru și locul județului în competiția economică socială acerbă, aștept din partea dumneavoastră, domnule președinte Nica, o invitație pentru o dezbatere mai largă în cadrul Consiliului despre viitorul județului Timiș și al României, invitație care însă, domnule președinte, din motive pe care bine le înțelegeți, aș dori să nu întârzie prea mult.”, a mai spus Ioan Păun Otiman.

Ioan Păun Otiman s-a născut la 28 mai 1942, în Gârbovăț, județul Caraș-Severin. Între 1990 și 2004 a fost rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. În legislatura 1992-1996, Ioan Păun Otiman a fost senator CDR de Timiș, iar între 2000-2004 a fost senator PNL de Timiș. Este din 1999 membru titular al Academiei Române. În 2003, Ioan Păun Otiman a devenit președintele filialei Timiș a Academiei Române, iar în 2006 a fost ales secretar general al instituției. El este cetățean de onoare al Timișoarei și județului Timiș.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/