Ioan Crina: „Când trecem de pe drumurile noastre județene în Timiș se schimbă situația de la cer la pământ!”

Drumurile catastrofale din Caraș-Severin au condamnat copii să abandoneze școala, amenință unele spitale cu închiderea și falimentează firme. În plus, destui oameni și-au pierdut viața, în timp ce băieții deștepți și corupții din administrația județeană s-au îmbogățit. Aleșii județeni se arată acum preocupați de modernizarea infrastructurii rutiere, numai că banii lipsesc cu desăvârșire.

Controversat din cauza lucrărilor care s-au făcut în Reșița, de către o firmă care nu-i este deloc străină, Ioan Crina, fostul viceprimar al municipiului, acum consilier județean și pretendent la un loc în Senat, le cere colegilor din Consiliul Județean să-și dea acordul pentru împrumutarea unor sume importante de bani care să fie cheltuite în scopul modernizării tuturor drumurilor județene. „Județul nostru are o mare problemă. Dacă nu facem o abordare serioasă și continuăm să umplem gropile la intervențiile unuia și altuia, nu rezolvăm nimic. Ajungem și peste patru ani în aceeași situația. Ar trebui să avem o strategie de reabilitare a tuturor drumurilor. Am văzut că la nivelul Consiliului Județean s-a început intabularea, este primul pas pentru a se putea porni un proiect. Foarte repede trebuie făcut un studiu de prefezabilitate de reabilitare la toate drumurile și căutată sursa de finanțare”, a spus Crina în plenul Consiliului Județean.

Acesta a oferit și soluția. Crina ar vrea de fapt ca administrația județeană din Caraș-Severin să copieze exemplul Consiliului Județean Timiș. „Unul sau două drumuri poate se pot face pe fonduri europene, tot unul sau două poate se fac pe fonduri guvernamentale, dar singura sursă viabilă pentru viitor sunt creditele. Rog Direcția Economică să ne prezinte gradul de îndatorare, să putem lua o hotărâre. Avem exemplul Timișului! Vedeți că atunci când trecem de pe drumurile noastre județene dincolo se schimbă situația de la cer la pământ! Acum doi sau trei ani, Consiliul Județean Timiș a luat credite în valoare de 2.000 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea drumurilor județene și vedeți cum arată. Nu există altă posibilitate! Reducem cheltuielile din altă parte, luăm credite și în doi trei ani avem drumuri”, a explicat Crina.

Varianta unor credite pare să fie acceptată și de președintele CJ, Silviu Hurduzeu, care a recunoscut că alte surse de finanțare nu există și că eventualele proiecte finanțate de Guvern și de UE nu ar putea rezolva decât în parte problema drumurilor din Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/