Ioan Crina a fentat şcoala primară! „Ana are mere“, Reşița n-are. Că i-a avut pe Crina şi Stepanescu!

De când nu mai are la dispoziţie un aparat administrativ capabil să-l traducă din româna de baltă în româna română, fostul edil-şef al Reşiţei ne arată adevăratu-i nivel de educaţie elementară.

Ca urmare a votului din 5 iunie, producţiile politico-literare ale fostului viceprimar cu atribuţii de primar nu mai pot fi acoperite gramatical din bugetul public al Reşiţei. Probabil prea zgârcit pentru a atenta la bugetul personal şi a-şi angaja un purtător de vorbe scrise, Ioan Crina s-a aventurat de unul singur în nemiloasa junglă a limbii române.

Într-o postare făcută zilele acestea pe site-ul Express de Banat, Ioan Crina s-a scremut şi a produs vreo 10 rânduri. Dar în loc să scrie de 10 ori „Ana are mere“, celebra propoziţie simplă, ale cărei capcane numai el ştie cum le-a evitat în şcoala primară, de a reuşit să o absolve din prima, preşedintele PSD Reşiţa (dacă o mai fi) a trecut la propoziţii ceva mai dezvoltate, fraze chiar! Ce a rezultat?

Un „tot ce sa facut, a fost“, în loc de „tot ce s-a făcut a fost“; „primaria nu si poate permite“, corect e „primăria nu-şi (sau nu îşi) poate permite“; „pregatirea si experienta necesara“, trebuia „pregătirea şi experienţa necesare“; „sa asfaltat“, întotdeauna „s-a asfaltat“; „urez , ca“, evident, „urez ca“.

Exemplele ar putea continua, sunt vreo 15 mari greşeli în cele câteva rânduri scrise curajos de cel ce a absolvit şcoala gimnazială, liceul şi o facultate, dar nu înainte de a trece cu brio de şcoala primară! Nu e cazul să-i explicăm acum în ce constă greşelile comise. Am vrea sincer să-l ajutăm, dar, din păcate, suntem convinşi că nu s-ar prinde nimic de Crina. Ne-a demonstrat că a trecut prin şcoală ca gâsca prin apă.

Şi totuşi. Chiar dacă vi se pare târziu. Chiar dacă Reşiţa, pardon, Ana n-are, dar Crina are. Domnule Crina, puteţi începe din nou, fără invidie sau duşmănie, cu „Ana are mere“. Poate că până când Reşiţa jecmănită de camaradul Stepanescu va avea şi ea din nou, o să înţelegeţi ceva.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/