Directorul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Ioan Cojocariu, a atras cumva la mișto atenția că ședința extraordinară de Consiliu Județean de miercuri nu e convocată legal.
După ce președintele Silviu Hurduzeu i-a explicat că la forurile județene prevederile legale sunt altfel decât la cele locale, Cojocariu a spus că nu avea intenția de a boicota lucrările ședinței extraordinare, ci că a vrut să atragă atenția asupra consilierilor locali PSD din Caransebeș.
„Noi am fi vrut să venim cu toții, îmi pare rău că lipsesc doi colegi”, a replicat Cojocariu, care a explicat că, pentru un ales, ar fi normal să răspundă mereu prezent atunci când sunt probleme care trebuie discutate și aprobate, așa cum, spune el, se întâmplă la Consiliul Județean, unde consilierii PNL vin mereu când sunt convocați fără a invoca diverse motive birocratice sau chichițe legale. Comentariul nu a fost pentru a boicota ședința, ci pentru consilierii PSD de la Caransebeș: „să învețe și ei de la Consiliul Județean, să se ia ca exemplu Consiliul Județean”, a spus Cojocariu. „Exemplu bun!”, l-a completat președintele Hurduzeu. „Evident”, a răspuns același Cojocariu.
După alte lungi discuții și explicații, s-a ajuns și la subiectul de pe ordinea de zi: modificarea documentației și a indicatorilor tehnici pentru proiectul depus spre finanțare pe POR privind modernizarea sectorului de drum județean „intersecția cu Secășeni – Grădinari”.
Practic, după ce au fost luate mai multe terenuri de la primării pentru a se putea realiza refugii, parcări și alte construcții colaterale, care erau neeligibile, acum s-a reușit ca numărul acestora sa fie mai mic și să crească cuantumul finanțării eligibile pe acest proiect, fapt pentru care era necesară aprobarea actualizării documentației tehnice, fapt votat de plen.