Ioan Benga, un manager de nota 9,35

S-a decis! Conservarea și promovarea culturii din județul Caraș-Severin se vor face sub atenta îndrumare a lui Ioan Benga. Singurul hop pe care îl mai are acesta de trecut până să se așeze în fotoliul de manager pentru următorii 4 ani este votul consilierilor județeni în ședința programată miercuri.

Ioan Benga, omul despre care ai putea spune că se pricepe la orice, dacă te uiți la CV-ul lui, va fi instalat oficial în fotoliul de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. Până în vara lui 2020, Ioan Benga se va ocupa de o bună parte a evenimentelor culturale din județ, după ce, în 21 iunie 2018, proiectul său de management a fost aprobat, nota sa finală fiind 9,35.

După votul consilierilor județeni din ședința programată pentru miercuri, 18 iulie, Ioan Benga va deveni oficial managerul centrului cărășean. Fostul director Gheorghe Țunea și-a încheiat mandatul în 5 decembrie 2017, ajungând la vârsta pensionării, după ce s-a aflat 17 ani în fruntea instituției. Interimatul a fost preluat de Titian Puichiță, care l-a predat mai departe lui Ioan Benga în luna aprilie 2018.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Țunea, după o viață în slujba culturii: „Nu regret decât anii tinereții”

În cele 59 de pagini ale proiectului de management, Ioan Benga spune, printre altele, că „Municipiul Reșița este cel mai dinamic oraș din județul Caraș-Severin în ceea ce privește viața culturală, iar acest aspect trebuie optimizat în următorii ani” (?!).

În proiectul său de management, Ioan Benga menționează și câteva amenințări care ar îngreuna activitatea centrului, printre care și internetul, computerul, tableta și telefoanele inteligente, ca mai apoi să vadă în același internet o salvare: „Internetul schimbă lumea din jurul nostru într-un ritm fenomenal. (…) Provocarea CJCPCT CS este aceea de a deveni fluent în acest limbaj nou, pentru a interacționa eficient cu publicul țintă și pentru a-i oferi o experiență extinsă în care să ocupe un loc central și să participe activ la viața instituției”.

Ioan Benga are în vedere și mutarea centrului în clădirea Ateneului Tineretului, angajarea a 4 persoane, achiziționarea unui sistem de sonorizare și a unei mașini, dar și creșterea numărului de beneficiari, odată cu mutarea sediului, de la 3.000 în 2018 la 8.000 în anul 2020. Și pentru evenimentele organizate în afara centrului, Benga dă dovadă de ambiție: vrea să crească de la 20.000 de beneficiari, estimarea pentru acest an, la 30.000 în 2022.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/