Ioan Benga: „Abonamentele radio și TV se plătesc forțat! E un mod de a lua banii românilor cu japca!”

Deputatul PSD cere cu insistență eliminarea celor 102 taxe care se regăsesc în inițiativa legislativă a social-democraților, cel mai vehement fiind împotriva actualei taxe radio, pe care o consideră un fel de japcă la buzunarele românilor!

Ioan Benga spune că nu întâmplător cele mai multe discuții legate de taxele pe care PSD vrea să le elimine sunt generate de taxa radio-TV. Eu acum trei ani, în Camera Deputaților, am tras un semnal de alarmă legat de ceea ce fac radioul și televiziunea cu banii publici. Să nu uite acești domni de la radio și tv că aceste abonamente ce se plătesc forțat, prin factura la curent! E un mod de a lua banii românilor cu japca! Celor care nu au mai plătit această taxă, cei de la Enel le-au luat siguranțele, lăsându-i pe oameni în întuneric!, a declarat parlamentarul PSD.

Pe aceeași temă a comentat și Ion Mocioalcă, președintele social-democraților din Caraș-Severin. Acesta spune că, prin eliminarea taxei, televiziunea și radioul de stat nu sunt în niciun pericol, că banii alocați pot fi chiar mai mulți decât până în prezent și că nu vor fi niciun fel de consecințe nici în ceea ce privește politica editorială. PSD propune alocarea a 620 de milioane de lei pentru televiziune și a 420 de milioane pentru radioul public din bugetul de stat, transparentizând, totodată, numirile în funcțiile de conducere ale radioului și televiziunii. Trebuie să punem odată toate radiourile și televiziunile pe picior de egalitate în România!”, a afirmat deputatul Mocioalcă.

leader board 728 x 90 px