Invitație la sondaj! Reșițeni, care sunt prioritățile orașului vostru?

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, a demarat un proiect prin care să sublinieze proiectele prioritare ale reședințelor de județ. Așa se face că reșițenii sunt invitați să răspundă unui sondaj online, în care sunt incluse 7 proiecte majore, fiecare cu o valoare mai mare de 3 milioane de euro.

În luna decembrie a anului trecut s-au făcut primii pași concreți spre includerea Reșiței în proiectul „România Metropolitană”, un proiect lansat de Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România. Mai exact, proiectul vrea să identifice politici și investiții strategice care pot ajuta zonele metropolitane din România să devină mai competitive, axându-se pe București și cele 40 de reședințe de județ.

La mijlocul lunii trecute, inițiatorii proiectului au transmis solicitări către Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Prefectura Caraș-Severin și Agenția de Dezvoltare Regională Vest referitoare la proiectele din zonă, pentru a avea o imagine cât mai completă a priorităților. Puteau fi incluse maximum 10 proiecte din zonă cu o valoare estimată a proiectului strategic de cel puțin 3,61 milioane de euro.

O primă listă de proiecte, bazată pe strategiile și documentele deja depuse pe diferite programe, a fost întocmită de experții Băncii Mondiale. Ea a fost finalizată de autoritățile locale și retransmisă, astfel că acum următorul pas este ierarhizarea celor 7 proiecte considerate prioritare. Este rândul reșițenilor să stabilească ce anume își doresc pentru orașul și zona în care trăiesc, completând un scurt chestionar online.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Cele 7 proiecte majore ale Reșiței, incluse în acest studiu, sunt:

  • Dezvoltarea zonei turistice Semenic (47 de milioane de euro)
  • Modernizarea funicularului de calcar pentru reintegrarea sa urbană în scop turistic și de mobilitate (5 milioane de euro)
  • Amenajarea zonei de agrement „Dealul Golului” (4 milioane de euro)
  • Construcția Variantei de Ocolire a Reșiței (19 milioane de euro)
  • Construcția unui Aquapark în zona Mociur (20 de milioane de euro)
  • Pregătirea Zonei Metropolitane Reșița – Bocșa – Berzovia (Faza 1) (5 milioane de euro)
  • Ecologizarea Haldei de Zgură Valea Țerovei (5 milioane de euro)

Chestionarul poate fi completat până în 22 martie, accesând link-ul https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0.

În primă fază, Banca Mondială centralizează datele, pentru ca mai apoi să se implice în atragerea de fonduri pentru proiectele desemnate prioritare la nivel național.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/