Invitație la relaxare! La Pod, la Sasca Montană, pe șezlong

turism sasca (4)

Una dintre cele mai atractive zone turistice situate în sud-vestul județului Caraș-Severin se află în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa.

Cine nu a auzit de Cheile Nerei, despre care se spune că sunt cele mai lungi din România, de peste 20 de kilometri? Se pot parcurge cu pasul pe cursul râului Nera, între Șopotul Nou și Sasca Montană. E tare frumos acolo, la interferența Munților Aninei cu Munții Almăjului. Cât despre caniculă, nici nu poate fi vorba! Experiența traversării acestor chei unice în țară include sectoare de drumeție prin cele șapte mici tuneluri săpate în stâncă în timpul stăpânirii turcești sau pe sub pereți stâncoși, unde poteca a fost tăiată în versant, deasupra apelor Nerei, dar și treceri prin vaduri – astfel că anotimpul și debitul contează foarte mult. Dar cum e vară, ploile repezi și de scurtă durată nu fac decât să aducă un plus de culoare și să îndulcească atmosfera de vacanță.

turism sasca (1)

turism sasca (1)

„De zile plăcute pot avea parte turiștii care vin la noi să viziteze lacul Ochiul Beiului, cascada Beușnița sau Lacul Dracului. Nu mai puțin frumoasă este parcurgerea Cheilor Șușarei până la punctul terminus și cascada purtând același nume. Atractivă este și colecția muzeală «Victor Tăutu» dedicată istoriei şi culturii locale și surprinde printr-un mozaic de exponate evoluția acestei vechi localități miniere din vremuri trecute.”, spune primarul comunei Sasca Montana, Ion Poplicean.

expresb 1000x100

Primăria Sasca Montană își aduce contribuția pentru un plus de confort turistic și asigură celor ce doresc să zăbovească la plajă în zonele cu nisip de râu câteva șezlonguri.

„Nu sunt niște investiții de lux, dar noi, administrația locală, ne-am dat silința pentru a asigura un plus de confort în aceste zile de vară turiștilor pe care îi așteptăm în număr cât mai mare.”, precizează edilul-șef. Șezlongurile se pot observa în zona numită La pod, pe Nera, la Sasca Montană, dar și la Sasca Română.

1000 x 200 gif