Invitație la mișcare! La Moldova Nouă se pun la punct terenurile de sport

teren de sport asfalt moldova noua

Reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării s-au pus de acord în privința amenajării terenurilor de sport de pe raza orașului Moldova Nouă, invitându-i pe localnici la mișcare.

„Interesul pentru acest teren și nu numai nu reprezintă o noutate, în primul meu mandat fiind depuse mai multe granturi pentru amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii (str. 1 Decembrie 1918 și zona Valea Mare), însă administrațiile care mi-au urmat nu le-au luat în considerare. Granturile respective vizau terenuri virane ale oraşului, care au fost distruse atunci când s-au executat lucrări de consolidare a râului”, spune primarul Ion Chisăliţă.

„Amenajare teren de sport și parcare pe strada 1 Decembrie 1918, Moldova Nouă” completează lista proiectelor avute în vedere în această săptămână, fiind vorba despre o suprafață de 448 mp (pentru teren), în timp ce alți 200 mp vor fi destinați locurilor de parcare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

lucrari moldova noua 3

Suma alocată în acest caz, din bugetul local, este de 181.511, 47 de lei (TVA inclus).

Prin materializarea investiției se urmărește:

  • atragerea populației rezidente din localitate în activități sportive, foarte utile în păstrarea sănătății;
  • ridicarea gradului de coeziune socială, prin desfășurarea de activități comune;
  • apropierea condițiilor de desfășurare a activităților de recreere sportivă de cele din localitățile urbane;
  • sporirea interesului tinerei generații pentru activitațile sportive competiționale, cu posibilitatea descoperirii de tinere talente.

„Cu această ocazie punem la dispoziție copiilor din zonă terenul sport, ei neavând până acum această posibilitate. Lucrările demarate vizează, sigur, în limita posibilităților, amenajarea de terenuri mici de sport și joacă pentru copii, cum de altfel și locuri de parcare”, a mai spus primarul Ion Chisăliţă.

banner 970 x 250