Invitație la concert online de basm! „O experiență care nu are nevoie de descifrare”

Concert cinematic de basm în Munții Parâng! Artistul Daniel Dorobanțu promite un spectacol de neuitat. Timișoreanul a debutat în 1995 și a câștigat un renume la nivel internațional.

Artistul timișorean Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic care prezintă în avanpremieră următorul album. Evenimentul va avea loc în Munții Parâng și admiratorii cântărețului vor putea urmări transmisia LIVE duminică, 16 august, de la ora 21.00. Concertul va fi posibil datorită proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, organizat de Asociația Culturală Tradițională Negura și cofinanțat de către Consiliul Județean Timiș. Seria Concertelor de Basm ajunge la numărul 13 și va fi a doua reprezentație artistică transmisă din natură, primul având loc pe Vârful Bihor, în Munții Apuseni, în 2016.

Stilul muzical îmbină electronic ambient și modern classical. Privitorii vor putea experimenta deliciul vizual oferit prin elementele arhaice, primordiale, mitologice și specifice folclorului românesc. „Un basm fără cuvinte, al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile tale.”, spune artistul Daniel Dorobanțu.

Cu debutul în 1995, Daniel Dorobanțu a creat 12 albume de studio, multe lucrări de artă video, a produs instalații, spectacole live și experimente multimedia. Timișoreanul este cunoscut atât pe plan național, cât și internațional, cu menționări apărute în publicații precum The New York Times și The Guardian. „Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Romanian Design Week și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.”, transmit organizatorii.



/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/