Invitație în „Orașul cu povești: călătorie prin Oravița de altădată”!

oravita de sus
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Un proiect menit să prezinte lumii întregi istoria Oraviței și bogăția culturală a orașului este deja în pregătire pentru a fi implementat anul acesta. Inițiatorul său – Asociația „Educația 2008+” – speră să obțină finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În același timp, a cerut sprijinul administrației locale.

Asociația „Educația 2008+” din Oravița a depus, la Administrația Fondului Cultural Național din cadrul Ministerului Culturii, proiectul „Orașul cu povești: călătorie prin Oravița de altădată”. Acesta ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Investiției 5 – Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural.

Proiectul ar urma să se desfășoare în perioada 1 aprilie 2023 – 30 iunie 2024 în Oravița și presupune o serie de activități care să valorifice identitatea culturală a comunității și să diversifice oferta culturală. Proiectul își propune să aducă în atenția publicului patrimoniul cultural al orașului prin organizarea de expoziții de artă, conferințe cu teme istorice și evenimente culturale diverse. De asemenea, proiectul își propune să implice tinerii din oraș în activitățile culturale prin organizarea de ateliere și workshopuri și să contribuie la dezvoltarea turismului cultural în Oravița prin prezentarea atracțiilor și a evenimentelor culturale din oraș.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

În cazul în care proiectul va fi declarat câștigător, Primăria Oravița va sprijini inițiativa cu suma de 20.000 de lei.

untitled design set 970x90 px