Investitorii italieni sunt așteptați în județ!

O delegație formată din doi primari cărășeni și parlamentarul Ion Mocioalcă s-a deplasat într-o vizită de lucru în Italia. La începutul lunii iunie, italienii vor veni în Caraș-Severin.  

Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia, Italia, fiind situat pe coasta de est. Este capitala provinciei cu același nume și are în jur de 340.000 locuitori. Să învețe din experiența italienilor, edilii cărășeni au plecat imediat după sărbătorile pascale.

A fost o vizită de prospectare,  datorită relației speciale pe care o am cu Consulatul din Italia. Pe cei doi primari i-am pus în legătură cu cei de peste granițele țării, în ideea identificării unor potențiali investitori atât pentru Oțelu Roșu, cât și pentru Clisura Dunării”, a declarat președintele Comisiei de Ordine Publică și Siguranță Națională, Ion Mocioalcă, pentru www.expressdebanat.ro.

A fost un adevărat maraton pentru noi, pentru că am vizitat toate societățile importante din zonă, am văzut cum își derulează activitatea economică și nu doar atât. Italienii au trecut de mult peste experiența absorbției fondurilor europene și sperăm să ne împărtăşească și nouă din ea”, a declarat primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu.

„Am avut o delegaţie pentru a încerca să ne înfrăţim cu câteva localităţi din zonă. Am reuşit să luăm contact cu o serie de oameni de afaceri și primari. Sper să reușim să ne înfrățim cel puțin cu două localități. Este vorba de oraşul Marsala, de lângă Catania, unul dintre cele mai renumite orașe în domeniul producției vinului, și comuna Nicolosi, ce are în arendare și vulcanul Etna. În primul rând, m-am gândit la atragerea investitorilor, pentru că Valea Bistrei duce lipsă acută de locuri de muncă”, a declarat edilul-șef Luca Mălăiescu. Trebuie subliniat faptul că, până acum, orașul Oțelu Roșu nu s-a înfrățit cu nicio localitate de peste granițele țării.

De altfel, dincolo de relațiile economice, și administrația locală din Moldova Nouă speră să dezvolte relațiile de prietenie cu italienii, așa cum pe plan local relațiile transfrontaliere și de colaborare cu vecinii sârbi sunt dintre cele mai bune.

Italienii întorc vizita
Rezultatele vizitei se vor simți în viitorul apropiat. Asta pentru că, pe data de 1 iunie, o delegație formată din mai mulți oameni de afaceri din Italia va veni în Caraș-Severin. „Patru investitori și-au manifestat dorința de a veni în județ, întrucât dacă vor demara vreo investiție trebuie să analizeze înainte situația de la fața locului”, a subliniat deputatul Ion Mocioalcă.