Omul de afaceri Gabriel Olariu nu a vorbit despre autorizarea și repunerea pe harta aviatică a aeroportului din Caransebeș până nu s-a convins că acest lucru e posibil și nu înainte de a face pași concreți în acest sens, pași care să risipească orice eventuală urmă de îndoială a scepticilor care susțin că în Caraș-Severin nu se face nimic, cu atât mai puțin un aeroport internațional.
Sosirea sau plecarea de pe Aeroportul Caransebeș a aeronavelor de pasageri cu care operează cele mai cunoscute companii aeriene ar reprezenta, în mod categoric, o șansă uriașă pentru un județ rămas mult în urmă, așa cum e Caraș-Severinul. O șansă extraordinară, în primul rând, pentru turism, dar și mediul de afaceri, astăzi unul auster în Banatul Montan, ar avea mult de câștigat. De fapt, ar câștiga toată lumea!
„Nu ar trebui să fim cu nimic mai prejos pentru că, chiar dacă este un aeroport privat, nu va încurca cu nimic. Am avut un consultant din America care ne-a oferit mai multe posibilități de a dezvolta pe acest aeroport activități, de exemplu, care nu sunt dezvoltate decât pe Aeroportul Henry Coandă din București la un anumit nivel. Pe când noi dacă îl facem în regim privat va fi de un nivel superior”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Gabriel Olariu.
Legat de strategia de dezvoltare a turismului în Banatul de munte și de avantajele pe care le-ar aduce aeroportul din Caransebeș, investitorul spune că nu se poate una fără cealaltă. „Nu pot să-mi imaginez o strategie pe turism care să nu includă aeroportul de la Caransebeș. E exclus, pentru că ne dorim să aducem turiști din toată Europa și din toată lumea, de ce nu?! E clar că transportul pe calea aerului este cel mai rapid. Oamenii preferă să se urce într-un avion și într-o oră jumate să fie din Munchen la Timișoara sau la Caransebeș. Deci, este exclusă o strategie de turism fără aeroportul din Caransebeș. Cred și sper că vom găsi un teren propice pentru colaborare împreună cu autoritățile județene din Caraș-Severin și împreună să ne concentrăm pentru a autoriza cât mai repede acest aeroport pentru că sunt fonduri europene și pentru dezvoltarea și pentru perfecționarea activităților pe aeroporturi. Acum, aeroportul din Caransebeș nefiind pe lista aeroporturilor din România nu poate beneficia de fonduri europene! Deci, primul lucru e să-l autorizăm și apoi să ne unim eforturile împreună cu Consiliul Județean și cu toți ceilalți factori implicați, cu parlamentarii din județul Caraș-Severin care pot să desfășoare activități de informare și să ne ajute să găsim cele mai bune metode de a obține fonduri europene”, a mai spus Olariu.