Investițiile de pe domeniul public al Timișoarei, mai ordonate. Primăria apelează la specialiști

51486890654 6a271dda01 k

Noua conducere a Primăriei Timișoara nu este deloc mulțumită de modul în care s-au realizat investițiile pe domeniul public, din ultimii ani. Astfel, instituția vrea să apeleze la specialiști, care să întocmească un ghid tehnic de amenajare a spațiului public, dar și un catalog de mobilier urban.

Ordine și unitate pe spațiul public al Timișoarei. Asta vrea noua conducere a instituției, care intenționează să apeleze la specialiști cu scopul de a realiza un ghid tehnic de amenajare a domeniului public din oraș, precum și un catalog de mobilier urban.

În acest sens, Primăria Timișoara a postat un anunț pe site-ul instituției, cu scopul de a găsi o firmă care să realizeze cele două documente. Municipalitatea timișoreană nu va organiza o licitație publică, ci contractul va fi dat prin achiziție directă.

De mulți ani, Timișoara este deficitară la capitolul estetic, mai ales în cartiere. Fiecare investiție e făcută separat și fiecare proiectant decide cum dorește. Rezultatul? Diferite tipuri amenajări, de materiale, de mobilier urban – uneori pe străzi aparținând aceluiași cartier. Cum arată băncile din parcul în care mă plimb sau chioșcul de ziare la care merg zilnic, cât de accesibilă este trecerea de pietoni pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități – sunt detalii care fac diferența între a avea sau nu, un spațiu public de calitate, accesibil pentru fiecare. Ghidul tehnic de amenajare a domeniului public și catalogul de mobilier urban, pentru care am lansat procedura de achiziție publică, ne va ajuta ca de acum înainte intervențiile pe domeniul public să fie ordonate și unitare. Nu vom mai vedea investiții care nu respecta dreptul la acces al tuturor și care trebuie refăcute după câțiva ani fiindcă materialele nu au fost de calitate. Ne asigurăm un aspect unitar al orașului din punct de vedere al mobilierului urban și al iluminatului public, dar și al modului de amenajare al trecerilor de pietoni, trotuarelor și acceselor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 23.000 euro, cu TVA inclus, iar firmele interesate au timp până la data de 7 decembrie să depună ofertele.

Toate administrațiile din marile orașe europene au astfel de ghiduri locale care îi ajută să trateze unitar strada sau parcul, din punct de vedere tehnic, estetic, social, de recreere și agrement, turistic. Cei interesați de realizarea Ghidului, își pot depune oferta până în 7 decembrie și au la dispoziție 6 luni pentru finalizarea lucrării. Ghidul va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara și va deveni reglementare locală. Este încă un pas să avem un oraș cu cartiere în care ne place cum trăim”, a afirmat Dominic Fritz.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/