Brăduții în ghiveci vor fi replantați într-o zonă din Timiș. Cum poți participa și tu la acțiunea ecologică?

dwarf pine ga1eb3fe3e 1280

Consiliul Județean Timiș în colaborare cu Direcția Silvică Timiș demarează o acțiune ecologică de replantare a brazilor de Crăciun, cumpărați în ghiveci, într-o zonă montană, care le vor asigura un climat potrivit pentru o viață lungă și fericită.

Timișenii sunt invitați, astfel, să cumpere brăduți naturali, cu rădăcini, pe care să îi împodobească de Crăciun, apoi, după sărbători, între 3 și 21 ianuarie 2022, să îi aducă la Muzeul Satului Bănățean, pentru ca la primăvară să fie anunțat calendarul replantării acestora, într-o zonă montană din județ.

„Fiecare nou an îl începem cu imaginea dezolantă a brazilor de Crăciun uscați, aruncați la colțurile străzilor. Știu că în ultimii ani mulți dintre voi ați ales brazii ecologici, naturali, cu rădăcini, în ghiveci, în detrimentul celor tăiați – o încercarea de a face lucrurile altfel! Consider că este un gest care trebuie susținut și încurajat. Acesta este motivul pentru care anul acesta le-am propus colegilor mei din Consiliul Județean Timiș, în colaborare cu Romsilva să organizăm la finalul sărbătorilor de iarnă o campanie de strângere a brazilor în ghiveci.”, a anunțat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

În funcție de numărul brazilor care se vor strânge la Muzeul Satului Bănățean, reprezentanții CJ Timiș vor anunța unde și când va avea loc acțiunea de replantare a copacilor.