Investiții pe bandă rulantă într-o comună din Caraș-Severin! Peste 6 milioane pentru alimentarea cu apă și modernizarea străzilor

O comună din Caraș-Severin pare să fi descoperit secretul succesului, iar acum se bucură de nenumărate proiecte, finanțările venind pe bandă rulantă.

Dacă la sfârșitul lunii aprilie administrația locală din Gârnic semna, cu firma consilierul județean PSD, Ioan Crina, un contract de executare a lucrării „Modernizare străzi în comuna Gârnic”, în valoare de 4 milioane de lei (prin AFIR), săptămâna aceasta, aceeași firmă a social-democratului de la județ, Speed Prod SRL, se va ocupa de alte două lucrări: „Alimentare cu apă Gârnic” și „Modernizare străzi interioare Gârnic”.

Valoarea proiectului „Alimentare cu apă Gârnic” se ridică la suma de 3 milioane de lei plus TVA, un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Despre această investiție, primarul comunei, Nicolae Tismănariu, declară pentru expressdebanat.ro „Era necesară o astfel de investiție. Alimentarea cu apă a fost executată undeva în 1973, este din fier, iar din cauza țevilor ruginite, săptămânal avem probleme și suntem mereu nevoiți să intervenim. E un sistem vechi, fără stație de tratare, fără nimic”.

Tot prin PNDL 2 este finanțat și proiectul „Modernizare străzi interioare Gârnic”, în valoare de peste 3 milioane de lei plus TVA. Și aici, lucrările de modernizare erau necesare, întrucât pe străzile interioare nu s-a intervenit niciodată.

În privința termenelor de execuție a celor două lucrări, Nicolae Tismănariu subliniază: „Termenul de execuție, în cazul proiectului «Alimentare cu apă Gârnic» este de 6 luni de zile, în timp ce «Modernizare străzi interioare Gârnic» are un termen de execuție de un an”.