Investiții în infrastructură, exclusiv din bugetul local la Caransebeș!

Municipalitatea găsește soluții ca în 2015 urbea să continue trendul ascendent și dezvoltarea sa doar din resurse proprii și din economiile realizate în anii anteriori.

Din administrarea organizată a bugetului local se pot finanța noi investiții în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Potrivit primarului Marcel Vela, va fi asfaltat tronsonul de la Balta Sărată (intrarea în oraș dinspre București) până la baza pasajului de la intersecția cu Reșița. De asemenea, vor fi cuprinse în programul de reparații străzile din zona Carboniferă, în Caransebeșul Nou viitoarea stradă Sf. Elisabeta și conexiunea cu centura municipiului; strada Traian Doda, care din cauza vremii nefavorabile a rămas nerezolvată, și legătura cu centura prin strada Romanilor.

Tot în 2015 se va finaliza investiția în zona Halici (parcare, spații verzi și locuri de odihnă), se vor achita toate ratele la creditul luat pentru a putea suporta cofinanțarea în cadrul proiectului ISPA pentru reabilitarea rețelei de apă, canalizare și construirea noii stații de epurare. Fondurile de la buget ajung și pentru intabularea întregului domeniu public și realizarea planurilor urbanistice zonale pentru Valea Cenchii și Jupa și se alocă bani pentru finalizarea Planului Urbanistic General. Tot din buget, vor fi amenajate alte 5 locuri de joacă și se vor aloca fonduri pentru reînființarea transportului public în comun. Se vor finanța certificatele energetice pentru tot ceea ce ține de clădirile din domeniul public al municipiului Caransebeș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Cetățenii municipiului trebuie să știe că investiția propusă pentru extinderea parcului General Dragalina va începe în această primăvară, cu reabilitarea străzilor Moise Groza, Racoviță, Cazărmii, Nicolae Bălcescu până la intersecția cu Horea. Vom amenaja sensul giratoriu de la intersecția cu BCR pentru fluidizarea traficului și vom finaliza, așa cum am promis anul trecut, chiar dacă nu avem bani nici de la Consiliul Județean Caraș-Severin, nici de la bugetul central, podul de peste pârâul Potoc de pe strada Tudor Vladimirescu, pentru a lărgi albia Potocului și capacitatea de captare a apei în zona în care frecvent se înregistrează inundații, astfel încât să protejăm cetățenii din zonă”, ne-a declarat edilul urbei, Marcel Vela.

banner 970 x 250