Frunzăverde avertizează: „Sper că nu vom fi în situația să organizăm alte selecții de ofertă!”

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a atras atenția pentru faptul că multe dintre firmele care derulează lucrări pe bani europeni sunt în întârziere cu investiția.

Sorin Frunzăverde a precizat că atât în această săptămână, cât și în perioada care urmează va face o analiză la sânge a ceea ce se întâmplă în teritoriu, iar cel mai înalt for din Caraș-Severin, care este și beneficiarul lucrărilor, va trece la aplicarea de sancțiuni. În cazuri extreme se poate ajunge chiar la rezilierea contractului.

„Lucrările din fondurile europene trebuie finalizate, bugetul cu alte cuvinte consumat până la sfârșitul acestui an. De câteva zile, facem o serie de analize în legătură cu lucrările în special în domeniul Programului Operațional Sectorial 1 pe mediu, care finanțează lucrările de apă și canalizare, respectiv, pe același Program Operațional 1, proiectul de gestionare a deșeurilor. Sunt lucrări care reprezintă mai multe secvențe de activitate. Fiecare cu finanțări separate. Bani există, spre deosebire de foarte multe alte activități finanțate din bani guvernamentali, banii europeni se plătesc imediat ce situația de lucrări este depusă”, a spus astăzi liderul de la Palatul Administrativ.

În ce privește întârzierile înregistrate, Sorin Frunzăverde explică faptul că vina este exclusiv a firmelor, dar se vor lua măsuri serioase pentru urgentarea lucrărilor.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Vom continua această analiză și pe parcursul acestei săptămâni, și pe parcursul săptămânii viitoare când voi reveni cu detalii, dar vreau să pregătesc puțin opinia publică, spunând că există importante întârzieri în derularea acestor lucrări, datorate exclusiv firmelor care execută lucrările respective. Nu în cazul tuturor lucrărilor, dar există asemenea situații neplăcute și vom interveni foarte serios, respectând sută la sută legea și, acolo unde va fi cazul, aplicând și penalizări. Cert este că probabil la sfârșitul săptămânii viitoare vom avea o evidență foarte exactă a modului în care va trebui să acționăm de acum înainte. Sper că nu vom fi în situația să organizăm alte selecții de ofertă (…) Este clar însă că vom interveni foarte energic pentru a elimina aceste întârzieri și pentru a termina lucrările până la sfârșitul anului”, a subliniat Frunzăverde.

Reamintim că în 2015 Consiliul Județean dezvoltă un buget de circa 200 de milioane de euro. 40 de milioane de euro vin de la Guvern, respectiv din fonduri proprii, și 160 de milioane de euro vin din fonduri europene, care înseamnă apă, canalizare, stații de epurare, uzine de apă, proiectul de gestionare integrată a deșeurilor, podul de la Socol sau bacul în transportul greu peste Dunăre și multe altele.

publicitate si promovare online banner maxagro

Comments

  1. PYKALALA says:

    Prin judetul Caras oare cand ajunge DNA-ul???

  2. gigi de la scularie says:

    dadada.ar trebui ca acest nene sa dispara odata.

  3. Pixar says:

    Pentru receptia lucrarilor neefectuate trebuie sa reclamam la DNA?