FOTO/INVESTIȚII: Gata cu scurgerile de bani de la CET. Problema se rezolvă cu un milion de lei!

O echipă a Primăriei Reșița, condusă de edilul-șef Mihai Stepanescu, a făcut astăzi un amplu control la câteva dintre șantierele de la școlile din oraș. Asta, având în vedere faptul că administrația a renunțat la sistemul centralizat de încălzire.

Ca să nu îi lase pe elevii din cele 51 de școli din oraș în frig și fără apă caldă, lucrările de adaptare a centralelor de cartier și transformare a lor în puncte de încălzire a unităților de învățământ sunt în plină derulare. Astfel că cei care conduc orașul au vrut să vadă în ce stadiu sunt acestea. Practic, 5 din cele 8 microcentrale construite în anii trecuți vor fi readaptate și folosite pentru elevi.

,,Costurile lucrărilor se ridică la o valoare de aproape 10 miliarde de lei vechi. Sunt lucrări evaluate care se realizează în regie proprie și credem noi că au fost pierdute câteva zile pentru că am vrut să respectăm legea, acele conducte nu au venit așa cum am dorit și am așteptat oferte pentru centralele pe gaz. În aceste zile urmează să fie demarat procesul de achiziție”, a explicat edilul-șef Mihai Stepanescu. Asta, pentru că în plus față de centralele de cartier, vor fi cumpărate și altele, în același sens, care vor fi montate efectiv în școli sau grădinițe, ca să acopere tot necesarul.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157646622356592″]

Se fac și achiziții!
Noul administrator al Termoserv și vechiul director al CET 2010, Constantin Tarbuzan, a venit cu explicații suplimentare în acest sens. ,,Vor fi cam 80 de centrale, capacitățile de încălzire sunt foarte mari, la unele școli ajung chiar și la un megawatt. Majoritatea școlilor și grădinițelor are între 450 și 600 și se pun centrale care vor merge în cascadă. Asta duce la o economie. Sunt centrale performante. Nu știm deocamdată cine va câștiga licitația, dar cu siguranță vor fi cei cu cele mai bune prețuri și cel mai bun termen pentru achitarea și plata centralelor, având în vedere că ele nu au fost bugetate pe anul acesta și trebuie făcut un efort deosebit pentru cumpărarea lor”, a spus administratorul Termoserv.

Centralele cumpărate în plus de față de cele existente deja se ridică la peste 100.000 de euro.

În ce-i privește pe cetățeni, aceștia vor primi bani prin Serviciul de Asistență Socială, însă după ce se definitivează anchetele sociale pe care le-a dispus Primăria Reșița.

Gata cu pierderile!
Înainte de a se desființa, CET mai avea circa 1.000 de abonați. Toți aceștia vor răspunde la întrebările asistenților sociali, după care se va decide dacă vor primi sau nu bani pentru centrale de apartament.

CET 2010 era ultima societate a Consiliului Local care consuma milioane de lei lunar din bugetul reșițenilor. Odată cu finalizarea acestor lucrări și montarea centralelor individuale, lucrurile se vor schimba, după cum promit oficialii locali, mai ales că pierderile de pe rețea vor fi eliminate. Din bugetul administrației vor fi suportate doar costurile de încălzire pentru instituțiile bugetare.

Comments

  1. tibi says:

    Aoleu cum lucreza aia! Fara haine de protectie, fara manusi, fara casca de protectie. Unul mai e si in pantaloni scurti! ITM-ul sper ca se sesizeaza din oficiu cand vede aceste imagini si nu doarme in papuci sanctionand doar la comanda firmele dusmanilor politici!

  2. contribuabilul fraier says:

    daca au facut efortul asta acum…,de ce nu l-au facut acum 2-3-4 ani au comandat studio de fezabilitate 35 de mii euro…si acum, nu este bun studiul…bani dati cu dedicatie….,dna-ul ,dna-ul…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/