Investiții de peste jumătate de milion de euro în comuna Cornereva

cornereva camin cultural

Administrația locală din Cornereva a reușit să obțină finanțare europeană pentru două proiecte, a căror valoare totală depășește suma de 650.000 de euro. Este vorba despre modernizarea și dotarea căminului cultural din centru de comună și despre reabilitarea școlii din Bogâltin.

În comuna Cornereva sunt deschise, în această perioadă, mai multe șantiere. Se lucrează la rețelele de apă și canalizare, la asfaltarea mai multor tronsoane de drum, precum și la căminul cultural și la școala din Bogâltin.

În cazul căminului cultural, lucrările sunt avansate, primarul Nicolae Novăcescu declarând că acestea ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului. „Se lucrează la căminul cultural din Cornereva, pe care sperăm să-l terminăm anul acesta. Suntem la faza de planșeu, care trebuie turnat, după care mai avem acoperișul. Este un proiect derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar pe lângă modernizare avem prevăzute fonduri și pentru dotarea cu mobilier. Valoarea investiției se ridică la 400.000 de euro. Cel de-al doilea proiect derulat tot prin AFIR, deci cu finanțare europeană, vizează modernizarea școlii din Bogâltin, unde va funcționa Școala Profesională Agricolă din Cornereva. Pentru acest proiect, investiția se ridică la suma de 270.000 de euro.”, a declarat primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu.