Investiții de peste 100.000 de lei în școli și grădinițe!

 

Municipalitatea din Caransebeș a realizat o serie de lucrări de reparații la unitățile de învățământ pentru ca anul școlar să înceapă în bune condiții.

Potrivit șefului SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații), Ion Gheorghe Ștefan, în aceste reabilitări au fost cuprinse Grădinița PP 1, unde au fost renovate dormitoarele, au fost schimbate podelele, renovată bucătăria și sala de mese, a fost reparat acoperișul și au fost schimbate instalațiile sanitare și electrice. La grădinița PP 2 a fost reparat gardul, iar la PP 4 lucrările au constat în schimbarea mobilierului școlar, repararea ușilor din lemn, montarea unor aparate de joacă pentru preșcolari în curtea grădiniței.

Acțiuni de igienizare au fost efectuate și la Grădinița PP 5, unde s-a renovat spălătorul, s-a zugrăvit și s-a realizat un loc de joacă în curtea interioară. Reparații, finisaje și renovarea interioarelor au fost efectuate și la Liceul Tehnologic Trandafir Cocârlă, Colegiul Național CD Loga sau Biblioteca Municipală Mihail Halici.

Inginerul Ion Gheorghe Stefan, șeful SPIR, ne-a menționat că în prezent angajații primăriei lucrează în mai multe unități școlare pentru a oferi un spațiu agreabil de joacă și învățat preșcolarilor și școlarilor. Astfel, la Grădinița PP 2 se pavează aleile, la PN 3 se amenajează un loc de joacă, se renovează Cabinetul Medical nr 2, la PP 1 se construiește o copertină în zona de acces a copiilor spre unitatea școlară, iar la PP 3 se efectuează reparații și finisaje la hol și bucătăria instituției. Valoarea tuturor investițiilor depășește 100.000 de lei.